Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Proszę, doradzcie analoga :-)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzaska Zobacz posta
    Jest coś takiego...
    http://www.allegro.pl/item180358385_...dy_gratis.html
    Ciekawa jestem, do jakiej kwoty byście licytowali taką maszynke :-)
    Jakie są rozsądne ceny dla średnio zużytego egzemplarza 3-ki ? Pomarzyć można...
    No i pytanie chyba troche na wyrost, ale nigdy nie wiadomo kiedy się trafi okazja :-) - na co zwracać uwagę mając sam aparacik-kandydata_do_kupna w ręku? Wiadomo, że był używany - ale jakie elementy zużycia mają znaczenie? Bo zapewne większość z nich ma tylko znaczenie estetyczne, mało dla mnie istotne, ale co np. ze spustem migawki...
    Uwagę trzeba zwrócić przede wszystkim na wnętrze (szczególnie migawkę). Lamelki migawki powinny być czyste - bez śladów smaru i oczywiście bez żadnych uszkodzeń mechanicznych. Oczywiście należy "pobawić się" aparatem i sprawdzić czy działają wszystkie przyciski/kółka. W EOS-ie 5 np. słabym punktem było kółko nastawcze.

Co do tej aukcji, to na moje oko aparat jest dość mocno wyeksploatowany i odpuściłbym go sobie, chyba że miałbym możliwość obejrzenia, a najlepiej przestrzelenia jednego filmu. EOS 3 to rewelacyjny sprzęt, ale jak nie masz na niego około 1000 PLN, to poszukałbym np. EOS-a 30/33 za to w stanie idealnym.

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    EOS 3 to rewelacyjny sprzęt, ale jak nie masz na niego około 1000 PLN, to poszukałbym np. EOS-a 30/33 za to w stanie idealnym.
    Gdybym miała na oku jakiś w dobrym stanie, to bym uzbierała. Niestety ofert nie za dużo, może bym gdzieś po komisach w realu poszukała, choćby na giełdzie, ale niestety do tego wszystkiego - ja się nie za bardzo znam na cyfrówkach analogowych... :-( I myślę, że ktoś z dużym doświadczeniem we wciskaniu kitu bez problemu opchnie mi coś zużytego :-D A ja chce aparat na lata...

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzaska Zobacz posta
    Gdybym miała na oku jakiś w dobrym stanie, to bym uzbierała. Niestety ofert nie za dużo, może bym gdzieś po komisach w realu poszukała, choćby na giełdzie, ale niestety do tego wszystkiego - ja się nie za bardzo znam na cyfrówkach analogowych... :-( I myślę, że ktoś z dużym doświadczeniem we wciskaniu kitu bez problemu opchnie mi coś zużytego :-D A ja chce aparat na lata...
    Chyba na "lustrzankach analogowych"...

Jak jesteś zdecydowana na EOS-a 3 i nie znasz się na sprzęcie, to szukaj aparatu tylko w stanie idealnym, najlepiej w komisie, gdzie możesz dostać gwarancję również na sprzęt używany.

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Chyba na "lustrzankach analogowych"...
    Oczywiscie :-) Sila przyzwyczajenia mocna rzecz...

Uprawnienia umieszczania postów