Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem ze śmieciami ???

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie Problem ze śmieciami ???

Opiszę m/w o co chodzi. Nie wiem czy to dobry dział, ale nie wiedziałem gdzie to dać
    Od jakiegoś czasu używam 20D i jak do tej pory wszystko było ok. Problemy zaczęły się jak podpinam pierścienie makro i mieszek. Pojawiają mi się na zdjęciach ogromne ilości smieci. Tak jakby brudna była matryca. Wydmuchałem ją gruszką i wydawało mi się, że jest ok dopóki. dopóty nie zacząłem używac w/w zestawu. Myślałem na poczatku, że może obiektyw jest tak bardzo brudny, ale wsyztsko z nim ok i bez pierścieni/mieszka jest czysto Oto zdjęcia (kadry 100%)
    1 20D + Canon 100 makro

2 20D + Tamron 28-75

3 20D + Canon 100 makro + pierścienie Kenko

4 20D + Canon 100 makro + mieszek makro

Uzależniony

Domyślnie

To jest zabrudzona matryca. Zanieczyszczenia występują na wszystkich zdjęciach, tylko nie zawsze są takie wyraźne. Sfotografuj bezchmurne niebo na przykład.

Ten problem był już i wciąż jest poruszany na forum, coraz ktoś zaczyna od nowa. A przecież: http://www.canon-board.info/showpost...16&postcount=3
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 31-03-2007 o 18:03

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Jakim domowym i tańszym sposobem można wyczyścić matrycę, jeśli gruszka nie pomaga. Jakiego uzyć pędzelka ? Może ktoś miał podobny problem i zrobił to nie kupuąc zestawu za 250zł
    Ostatnio edytowane przez Kosmo ; 31-03-2007 o 20:18

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Może ktoś miał podobny problem i zrobił to nie kupuąc zestawu za 250zł
    http://www.canon-board.info/showpost...16&postcount=3

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Np idac do punktu gdzie naprawiaja aparaty. U mnie w Kraku pan Kadeja za 40 zl w ciagu niecalych 2 godzin nie dosc ze wyczysci matryce ze znikaja wszystkie syfki to jeszcze caly aparat ci wyczysci (niestety to sie tez brudzi strasznie) . Dla kogos moze to byc zadna opca, ale niektorzy kupuja zestaw za 250 zl. Ja w tej cenie mam dobre 6 czyszczen. Czyba 40 zl raz na jakis czas mozna wydac. To ze przedmuchales gruszka nie musi koniecznie usuwac wszystkiego. Moga byc takie brudki ktore pod wplywem dmuchu i tak nadal przylepily sie
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów