Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Pytanie o macro...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja mam 100 2.8 Macro Canona i mam zestaw Kenko. Generalnie bedzie Ci to trudno utrzymac, sam osobiscie robie powiekszenia samym obiektywem bo przy 8 MP to i tak dostaje tyle ze moge spokojnie wybrac co mi jest potrzebne. Zamocowanie Kenko nie da ci az takiej wielkiej roznicy w powiekszeniu.Jak chcesz to w wolnej chwili zrobie CI foto z pierscieniami i bez
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja mam 100 2.8 Macro Canona i mam zestaw Kenko. Generalnie bedzie Ci to trudno utrzymac,
    STATYW! Przy maksymalnym zblizeniu jest drastycznie ograniczona GO, a czy zalozysz Raynoxa, czy pierscienie, to spadnie ona jeszcze bardziej niemalze do milimetrow lub ich ulamkow (zaleznie od odleglosci do obiektu). Kazde drgniecie zestawu to wyjazd poza fokus, a domknieta przyslona i zabrane swiatlo przez dodatki to dluzszy czas, wiec jeszcze raz statyw.

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Coś już napisał
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja mam 100 2.8 Macro Canona i mam zestaw Kenko. Generalnie bedzie Ci to trudno utrzymac, sam osobiscie robie powiekszenia samym obiektywem bo przy 8 MP to i tak dostaje tyle ze moge spokojnie wybrac co mi jest potrzebne. Zamocowanie Kenko nie da ci az takiej wielkiej roznicy w powiekszeniu.Jak chcesz to w wolnej chwili zrobie CI foto z pierscieniami i bez
    Ja chętnie bym zobaczył różnicę tego zbliżenia.
    Właśnie na dniach chcę kupić te pierścienie i nie wiem czy warto.

Uprawnienia umieszczania postów