Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 400D i padający akumulator

Mieszany widok

Domyślnie

Nawet w instrukcji pisze ze przy długim nieużywaniu akumulatora może się on rozładować (czy tak szybko tego nie wiem). Ale proponuję używać takiego specjalnego plastikowego "pojemniczka" na baterie (z pewnością jest on w zestawie), który służy właśnie do przechowywania przez dłuższy czas bezczynności.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja u siebie w 400D też nie zauważyłem niczego takiego, nawet jak aparat leży kilka dni to stan baterii jest podobny. Też mam 2 akumulatory jeden oryginalny i jeden zamiennik Premium Gold. Zamiennik trzyma dłużej od oryginalnego ale żeby się szybko rozładowywały to nie zauważyłem.

Cytat Zamieszczone przez Nawrot Zobacz posta
    Ale proponuję używać takiego specjalnego plastikowego "pojemniczka" na baterie (z pewnością jest on w zestawie), który służy właśnie do przechowywania przez dłuższy czas bezczynności.
    Ten plastikowy dekiel na akumulator ma za zadanie tylko chronić styki przez zwarciem, zabrudzeniem itp gdy akumulator jest poza aparatem, nie ma to nic wspólnego z efektem samo rozładowania.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Też miałem taki przypadek. Kupiłem 5D i to samo aku po 2-3 dniach padał , oryginalny canon... Ale co...?? zostawiałem aparat na wygaszaczu ekranu. wydawało się ,że aparat nie pobierał prądu mimo wygaszonego ekranu, ale tak nie było... cały czas był w trybie czuwania , ustawiłem w menu wyłączanie aparatu po określonym czasie i problem zniknął.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page11.asp

Sets camera power off time, this is the amount of "idle time" before the camera powers itself off. In the power off state the camera can be woken by half or fully depressing the shutter release (or turning the power switch to Off and back to On).

Uprawnienia umieszczania postów