Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Gdzie pokazać swoje prace?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Gdzie pokazać swoje prace?

Mam taki problem : robię dużo zdjęć, ale co z tego, jak nie mam ich komu pokazać.

Chciałbym dowiedzieć się, gdzie (oczywiście oprócz canon.board) mogę znaleźć kogoś, kto skomentowałby fachowo moje zdjęcia, pochwalił, pogardził, powiedział jak byłoby lepiej.

Jestem również zainteresowany wszelakiego rodzaju konkursami, najlepiej z ograniczeniem do lat 18, bo ze starszymi fotografami to chyba sobie jeszcze nie dam rady.

Domyślnie

www.onephoto.net. W przeciwienstwie do plfoto zjawisko Towarzystw Wzajemnej Adoracji jest tu zmarginalizowane. Uzyskasz opinie ludzi, ktorzy prezentuja dobry poziom. Jesli fotografujesz przyrode, polecam takze fotografia-przyrodnicza.art.pl - tam poziom jest naprawde wysoki i oceny krytyczne.

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

www.digart.pl
    Dobre na początek... Podchodzi pod TWA ale może być...
    www.fotogalerie.pl
    Też niezłe, poziom wysoki
    pozdrawiam
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No w tym problem, że mi chodzi o takie bardziej wyczerpujące komentarze, a nie :"niezłe","piękne", itp.

Podoba mi się dział "konstruktywna krytyka" na fotogaleriach, właśnie o to mi chodziło, może ktoś jeszcze coś takiego mi poda?

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a może obiektywni.pl ?
    jest tam coś takiego jak konstruktywna krytyka jeśli dobrze pamiętam, choć jakoś dawno tam nie zaglądałem;
    pamiętam, że ludzie z canon-board pozytywnie się wypowiadali o tym portalu;
    poszperaj na tamtejszym forum, ktoś nawet oferował coś takiego jak krytyka (konstruktywna) dla początkujących;
    powodzenia
    lepsze jutro było wczoraj

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a może foto tok?? choć nie łatwo się tam dostać to jednak prace tam prezentowane są na wysokim poziomie
    Pozdrawiam Rysiek

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Fototok... jak najbardziej polecam, bo zdjęcia są tam wrzucane anonimowo. Dostać się tam nie jest trudno, trzeba tylko wstwić swoje najlepsze zdjęcie

Obiektywni i plfoto.... to serwisy otwarte i chyba prowadzone przez tych samych ludzi. Generalnie- jak jest słabe zdjęcie to nic się nie dowiesz co jest nie tak... a jak jest zdjęcie dobre -to komenty w stylu "ładne"

fotogalerie... tu proponuję zacząć... poziom zdjęc raczej niski... można mieć swoją stronę nick.fotogalerie.pl
    pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A czym sie różni "praca" od zwykłego "zdjęcia" ? ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na moje to różnicy nie ma, a jakby się już uparł, to można powiedzieć, że zdjęcia to pliki prosto z aparatu, a prace to obrobione komputerowo zdjęcia Ale mniejsza z tym, dowiedziałem się tego co chciałem, dziękuję!

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cóż, z tego, co zaobserwowałem, najwięcej konstruktywnej krytyki można doznać na tym forum.
    Z innych serwisów - obśmiewane przez wszystkich plfoto jest chyba najbardziej normalne, owszem, znajdują tam odbicie przeróżne kompleksy, TWA i tzw tradycyjna polska mentalnosc, niemniej jednak tam to aż tak nie razi. W sumie pewnie dzięki tym cechom na plfoto jest tak "swojsko".
    Fototok stara się sprwiac wrazenie serwisu na poziomie, dbającego o anonimowość etc. W praktyce surowo oceniane sa jedynie prace osob starajacych sie o przyjęcie do galerii, pełnoprawny uzytkownik może wygenerować dowolną kupę, a i tak zostanie ona dobrze przyjęta. Inna sprawa, że ludzie często starają się tam zakwalifikować pokazując zdjęcia absolutnie tragiczne.
    Jeszcze inną bajką jest forum fotoczat - założone przez uciekinierów z plfoto i fotoparku. Tam z kolei daje się same pozytywne komentarze, a ewentualne uwagi są zwykle mocno zawoalowane.
    Nie ma galerii idealnej.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów