Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: szukam...

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

albo czego nie rozumiem, ale macie jakies dwoiste podejscie do tematu, co jakis czas pojawiaja sie posty ze ktos komus 'ukradl' fotografie, tzn. np wykorzystal ja bezprawnie, sprzedal itd. a tu tymczasem podsylacie sobie do sciagniecia link z google i proponujecie zeby sobie sciagnal i umiescil na swojej www ?! a co z prawa autorskimi autora tej fotki ? wiem ze czasami to tylko fotka informacyjna, ale od czego do q... nedzy sa np stocki ? czy to az taki wydatek wydac 1$ lub 2$ na zdjecie i byc fair wobec prawa i wobec autora ? rozumiem jak ktos z forumowiczow podaruje ci swoje foto do wykorzystania nieodplatnie, ale nie rozumiem i absolutlnie nie popieram wykorzystywania fotek 'znalezionych' na internecie, to ze cos jest w necie nie znaczy ze jest do wykorzystania za free,
    to takie moje male wtracenie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    albo czego nie rozumiem, ale macie jakies dwoiste podejscie do tematu, co jakis czas pojawiaja sie posty ze ktos komus 'ukradl' fotografie, tzn. np wykorzystal ja bezprawnie, sprzedal itd. a tu tymczasem podsylacie sobie do sciagniecia link z google i proponujecie zeby sobie sciagnal i umiescil na swojej www ?! a co z prawa autorskimi autora tej fotki ? wiem ze czasami to tylko fotka informacyjna, ale od czego do q... nedzy sa np stocki ? czy to az taki wydatek wydac 1$ lub 2$ na zdjecie i byc fair wobec prawa i wobec autora ? rozumiem jak ktos z forumowiczow podaruje ci swoje foto do wykorzystania nieodplatnie, ale nie rozumiem i absolutlnie nie popieram wykorzystywania fotek 'znalezionych' na internecie, to ze cos jest w necie nie znaczy ze jest do wykorzystania za free,
    to takie moje male wtracenie
    proponowałem własne- patrz strona poprzednia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    albo czego nie rozumiem, ale macie jakies dwoiste podejscie do tematu, co jakis czas pojawiaja sie posty ze ktos komus 'ukradl' fotografie, tzn. np wykorzystal ja bezprawnie, sprzedal itd. a tu tymczasem podsylacie sobie do sciagniecia link z google i proponujecie zeby sobie sciagnal i umiescil na swojej www ?! a co z prawa autorskimi autora tej fotki ?
    To tak w ramach wyklarowania, by autor watku mial swiadomosc:
    http://www.prawnik.net.pl/pwi/faq6.htm

Uprawnienia umieszczania postów