Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
Ten kto tnie koszty na zasadzie "juz mamy sprzet co to robi i robi to dobrze wiec po co dokupowac kamere HD" .
Dla wieli "dobrze" jest wystarczajace. Nie musi byc "najlepiej".
"Nie musi byc najlepiej" to w polsce sie sluby foci "bo ja juz mam sprzet to sobie zarobie".

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
Canon na serio zamierza obalic ta teze poczynajac od tego (oraz dodajac do tego to co slyszalem na konferencji - duze zainteresowanie Canona technologia i rynkiem HD):
http://www.dpreview.com/news/0702/07022203canontx1.asp
dla ryku amatorskiego a konczac na plotkach o HD w 1DsMkIII dla pro.
Kamery to do konca nie zastapi, ale w wielu przypadkach "nie do konca az tak wymagajacych" moze takowa godnie nasladowac.
Wszyscy cos slysza a potem sie okazuje ze to w wiekszosci tylko urojenia i bzdurne marzenia...

Choc by jak tu technicznie zmiescic na cf'a troche tego filmu... Tak... Wiem, ze sa gigabajty. Tyle tylko czy ktos widzial magnetowid na CF? Wejscia i wyjscia av w aparacie? Gdzie niby sie zmieszcza? Chyba jednak nie bardzo sie to nadaje.

Zainteresowanie to raczej wynika z tego, ze musza nadgonic HD w swoich normalnych kamerach. Nie tak dawno jak badalem rynek Canon nie mial praktycznie nic do zaprezentowania w tym temacie poza xl h1. To troche malo gdy mozna bylo dostac znacznie wygodniejsze i mniejsze sony za pol ceny. Teraz jest troche lepiej, ale nadal Canon jak dla mnie ma sporo do nadgonienia.

Ciagnac dalej bajki... Mialy byc super-hiper eLki HD... Pamietacie co ludzie pare tygodni temu wypisywali dziwne historie jak to obecne biale nie nadazaja za sensorami i inne bzdury spisujac juz cala szklarnie canona na straty?

No sa nowe HD czarne z paseczkiem... Jedna wlasciwie zrobili... Do kamer

http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=14556

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
- 2 procesory digic przez co kazdy z nich jest zajety w momencie cykania zdjec innymi sprawami (niezaleznie AF i Pomiar swiatla)
Do pomiaru swiatla i AF'a sa dwa kolejne oprocz Digic'ow. Ten od swiatla dodatkowo obsluguje przyciski i pare innych funkcji.

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
dla tych ktorzy zapomnieli pytania
"czy warto bedzie dać 8000 z małym haczykiem, za te wszystkie roznice ??"
Do czasu gdy bedzie wiadomo co z tego (a cos napewno) dadza w 40D nie mozna nic zawyrokowac.