"Nie musi byc najlepiej" to w polsce sie sluby foci "bo ja juz mam sprzet to sobie zarobie".
Wszyscy cos slysza a potem sie okazuje ze to w wiekszosci tylko urojenia i bzdurne marzenia...
Choc by jak tu technicznie zmiescic na cf'a troche tego filmu... Tak... Wiem, ze sa gigabajty. Tyle tylko czy ktos widzial magnetowid na CF? Wejscia i wyjscia av w aparacie? Gdzie niby sie zmieszcza? Chyba jednak nie bardzo sie to nadaje.
Zainteresowanie to raczej wynika z tego, ze musza nadgonic HD w swoich normalnych kamerach. Nie tak dawno jak badalem rynek Canon nie mial praktycznie nic do zaprezentowania w tym temacie poza xl h1. To troche malo gdy mozna bylo dostac znacznie wygodniejsze i mniejsze sony za pol ceny. Teraz jest troche lepiej, ale nadal Canon jak dla mnie ma sporo do nadgonienia.
Ciagnac dalej bajki... Mialy byc super-hiper eLki HD... Pamietacie co ludzie pare tygodni temu wypisywali dziwne historie jak to obecne biale nie nadazaja za sensorami i inne bzdury spisujac juz cala szklarnie canona na straty?
No sa nowe HD czarne z paseczkiem... Jedna wlasciwie zrobili... Do kamer
http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=14556
Do pomiaru swiatla i AF'a sa dwa kolejne oprocz Digic'ow. Ten od swiatla dodatkowo obsluguje przyciski i pare innych funkcji.
Do czasu gdy bedzie wiadomo co z tego (a cos napewno) dadza w 40D nie mozna nic zawyrokowac.