A nie dowiedziałeś się czegoś w kuluarach jak widzą przyszłość 5D oraz coś o jego ewentualnym następcy ?
A nie dowiedziałeś się czegoś w kuluarach jak widzą przyszłość 5D oraz coś o jego ewentualnym następcy ?
Oni widzą tę przyszłość świetlaną.
Ja myślę że to co napisał Snowboarder oddaje dobrze nastroje panujące wśród ludzi i to wbrew pozorom nie tylko na tym forum. Być może jest to szersza kwestia i na takich targach widać to szczególnie. Przy tym USA to jednak trochę inny rynek niż europa. Europa jest bardziej przywiązana do tradycyjnych marek - to może mieć znaczenie. Na forum Nikona też ostatnimi czasy (słusznie lub nie ) ale wylewane są żale, że Nikon to nie jest już TEN Nikon tylko........ - tu każdy sobie wpisze co uważa.
Dla mnie nie ma wątpliwość, że przyszedł czas na dużych graczy rynku elektroniki użytkowej i nie ma co liczyć na to, że póki oni się nie ruszą to coś się radykalnie zmieni.
Z ciekawostek to powiem jeszcze, że podobno w Canonie pracują intensywnie nad optyką szerokokątną DO - to jedna z przyczyn dlaczego jest zastój w szerokiej optyce. Mają to być mniejsze i lżejsze obiektywy o bardzo dobrej jakości optycznej - pożiwiom uwidim.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak możesz to powiedz też coś bliżej o Tokinie 16-50 - byłoby miło(coś wiadomo o cenie).Dzieki z góry.
5D + L
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Słuchaj wiem praktycznie tylko tyle co napisałem. To są informacje - nazwijmy to nieoficjalne. Reszta to by były czyste spekulacje. Jest zresztą krótkie info na ten temat w jednym z wywiadów z projektantami, któregoś obiektywu DO. Ale zabij a nie znajdę
.
KuchateK co do spekulacji i tego kto co pisał przed PMA. To były też 100% pewne informacje, że Canon się wycofał z cropa 1.3, że zapowiadali rzekomo połączenie jedynek, że 1Ds tuż tuż (sam to pisałem), że przypomnę jeszcze pewniaki
- 400/5.6 IS, 100-400/4 IS - już nawet ceny były podane i wiele innych. Ale były też takie, które stuprocentowo trafiły. Także to tak jest ze spekulacjami że jedne się sprawdzają, a inne nie. Natomiast nie wyzywałbym niektórych (tych spekulacji nie osób
) od bajek, bzdur i śmiesznostek, bo jak sam widzisz powyżej - różnie bywa
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner