Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Nowości od SONY na PMA!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest już info na fotopolis.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5613

Cytat Zamieszczone przez fotopolis
    Wbrew skrytym nadziejom Sony nie ogłosiło wprowadzenia do oferty drugiej po Alfa 100 lustrzanki cyfrowej. Ale za to przedstawiło swoje plany dotyczące tej linii produktów na najbliższe kilkanaście miesięcy. W okresie tym możemy spodziewać się nie jednej, a dwóch nowych lustrzanek, a także minimum 5-6 nowych obiektywów! Czytajmy między wierszami: Sony jest zadowolone z dotychczasowego rozwoju swojego systemu i zamierza dalej inwestować, tym razem patrząc w stronę użytkowników zaawansowanych i profesjonalnych.

Oba zapowiedziane aparaty pokazano na stoisku "pod kloszem" i zapewne nie tak będą ostatecznie wyglądać. Na razie nie mają nazwy, ale wiadomo, że prostszy z nich pozycjonowany jest jako aparat bardziej zaawansowany niż A100, skierowany do ambitnych i doświadczonych użytkowników. Jego premiera rynkowa powinna nastąpić jeszcze w tym roku. Natomiast drugi, będzie prawdopodobnie aparatem pół-profesjonalnym. Nie podano żadnej daty, ale indagowany przez nas Pan Toru Katsumoto powiedział z uśmiechem: "Not so long", co można rozumieć jako "nie aż tak długo jak się może wydawać". Następne PMA?

Co w tej sytuacji oczywiste, Sony zamierza równolegle z linią lustrzanek rozwijać linię obiektywów do swojego systemu. Padły trzy nazwy (do potwierdzenia) i kilka interesujących deklaracji ogólnych. Mianowicie: jasny zoom standardowy (zapewne 28-70mm F2.8 ), teleobiektyw zoom (zapewne 70-300mm F4.5-5.6), zoom o dużym zakresie (DT 18-250 F3.5-6.3), a także jasny zoom szerokokątny, jasny obiektyw szerokokątny stałoogniskowy itd.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar marcinssdd

Domyślnie

Obydwa aparaty to atrapy - zarówno "piramidon" (czyli ten profi) jak i ten niższy model.
    Szkła do nich podpięte mają zamknięte przysłony co świadczy o braku połączenia korpusu z obiektywem - wniosek: atrapa.

Uzależniony

Domyślnie

Pryzmat jest rzeczywiście spory, wiec to może jest sonowska wersja Nikona D3?
    Swoją drogą forum Canona jest chyba jedyne, które z takim entuzjazmem przyjmuje nowości konkurencji

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mnie się podoba uchwyt i miejsce kółka na gripie. Wreszczie ktoś pomyślał.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    (...)Pytanie tylko czy sony zrobiło w końcu porządną matrycę?(...)
    Sony już ma w miarę porządną matrycę CMOS. Tą która jest w R1. Jak tylko wytną większą i wsadzą do tej makiety profi, to może coś ciekawego się "urodzić".

Dopiero zaczyna Awatar Istreed
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Swoją drogą forum Canona jest chyba jedyne, które z takim entuzjazmem przyjmuje nowości konkurencji
    Nie konecznie ale coś w tym jest

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Sony już ma w miarę porządną matrycę CMOS. Tą która jest w R1. Jak tylko wytną większą i wsadzą do tej makiety profi, to może coś ciekawego się "urodzić".
    Czas pokaże ale bedzie ciekawe, a im wieksza konkurencja tym lepiej dla wszystkich
    1D mk III+20D+16-35/2.8+70-200/2.8+50/1.8+85/1.2+580exII + RZ

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No bo to taki nasz mały egoizm . Im lepiej u konkurencji tym taniej u nas .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Egoizm?! Eeeee, moim zdaniem to czysta dobroć i troska o bliźnich nami powoduje:-)
    Tylko że jak się Sony za bardzo rozbryka, to po pewnym czasie może i u nas się zacząć prychanie i zarzucanie Alfom braku np, bo ja wiem... Duszy:wink:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Egoizm?! Eeeee, moim zdaniem to czysta dobroć i troska o bliźnich nami powoduje:-)
    Tylko że jak się Sony za bardzo rozbryka, to po pewnym czasie może i u nas się zacząć prychanie i zarzucanie Alfom braku np, bo ja wiem... Duszy:wink:
    albo bedziemy jechac, ze producent walkmanow dodaje wszedzie Playstation Button i ze bez niego to fake
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    My niczym. To pokaż...
    Cos sie tak obruszyl? Przeciez na serio to kawalek kartonowego
    pudelka, nic wiecej. Czym sie ono ruzni od pudelka
    made in Pentax, ktore od 3 lat jest na kazdej wystawie za szybka?
    Sredni format, Penatx, srentax. Albo oslawionego cyfrowego
    Contaxa, ktory po chyba 4 latach wystaw za szybka nigdy nie trafil do
    sprzedazy? Zreszat firma sie skonczyla tak przy okazji...
    Ze to Sony? Co z tego? Nawet wiecej, w jednej chwili strategia sie
    zmieni, pare garniturow uzna, ze jednak sie nie oplaca i ciach!
    po profesjonalnym aparacie Sony.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów