Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Uważajcie co piszecie na FORUM ;)

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    Zgodnie więc z prawem prasowym piszący posty na forum jest dziennikarzem w świetle jego przepisów może korzystać z przywileju zbierania materiałów w tym fotograficznych na terenach super i hipermarketów oraz innych miejsc określonych ustawą

Art. 4
    1. Przedsiębiorcy i podmioty niezaliczone do sektora finansów publicznych oraz niedziałające w celu osiągnięcia zysku są obowiązane do udzielenia prasie informacji o swojej działalności, o ile na podstawie odrębnych przepisów informacja nie jest objęta tajemnicą lub nie narusza prawa do prywatności.

Jednocześnie zgodnie z artykułem 3 wątpliwe jest działanie moderatorów ograniczających wolność słowa ;-)
    Art. 3
    Pracownik poligrafii oraz kolportażu nie może ograniczać ani w jakikolwiek inny sposób utrudniać drukowania i nabywania przyjętych przez przedsiębiorstwo do druku i rozpowszechniania dzienników, czasopism lub innych publikacji prasowych z powodu ich linii programowej albo treści

Niestety jeśli jesteśmy dziennikarzami w świetle ustawy to dotyczy nas lustracja, przynajmniej tych z roczników przed 1973.

Pozdrawiam kolegium redakcyjne CB

To jest bardzo ciekawe Serio można by zrobić jakieś plakietki z imieniem, nazwiskiem i dopiskiem "Canon-board" i chodzić z wydrukowanym artykułem 4 po wszelakich "Złotych tarasach" i robić zdjecia.. Dobrze rozumiem ???
    Ostatnio edytowane przez suchyHc ; 08-03-2007 o 14:37
    Skasowali mi ;(

Uprawnienia umieszczania postów