Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Myślę dokładnie tak samo. Zamiast czekać na nową wyśnioną puchę kupiłem kolejne 5D. Po prostu przez cropa ogniskowe by mi nie grały. Mam dość misternie zbudowaną szklarnię i szkoda byłoby mnożyć takie 35 czy 85 mm (szczególnie, gdy ma się jeszcze 50 i 135). A super uszczelnienia i 10kl/s są mi zupełnie nie potrzebne do szczęścia.

Myślę, że to nie te 10kl/s i uszczelnienia będą tym elementem, dla którego mkIII będzie się dobrze sprzedawać.
    Wcześniej nie pomyślałbym, że postawię wyżej aparat fotoreporterski ponad 5D, czy 1ds (3kl/s jest ok). Teraz to robię i kupuję MkIII. Po pierwsze AF, wszędzie krzyżyki. Po drugie (albo po pierwsze, kolejność nie gra roli), ISO, po trzecie (o ile okaże się, że to działa) i chyba to jest najważniejsze, opcja fotografowania bez dźwięku (do teatru rewelacja). Reszta mnie nie interesuje. Możliwe, że wszystkie kolejne będą to miały, ale na 1Ds nie będę czekał, pewnie z tego samego względu, dla którego Ty nie czekasz, tylko kupujesz 5D Bo w międzyczasie robimy zdjęcia...
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Reszta mnie nie interesuje.
    Jeszcze jedno ;-)
    http://www.imaging-resource.com/PROD...RE_HTPMODE.HTM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

:rolleyes: Tak, to też, nawet bardzo. I jest jeszcze kilka innych rzeczy stawiających ten aparat w zupełnie innym miejscu na skali mojego chciejstwa

Aha, może wiecie już coś na temat robienia nim zdjęć bez dźwięku lustra? Czy to lustro w opcji Liveview zostaje cały czas uniesione, czy nie? Tego jakoś nikt z dotychczas testujących nie sprawdził, chociaż to jedna z najważniejszych nowości.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 05-03-2007 o 18:13
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

:rolleyes: Tak, to też, nawet bardzo. I jest jeszcze kilka innych rzeczy stawiających ten aparat w zupełnie innym miejscu na skali mojego chciejstwa
    Ale to działa tylko na jpgach, tak?
    Aha, może wiecie już coś na temat robienia nim zdjęć bez dźwięku lustra? Czy to lustro w opcji Liveview zostaje cały czas uniesione, czy nie? Tego jakoś nikt z dotychczas testujących nie sprawdził, chociaż to jedna z najważniejszych nowości.
    Podpowiem. Przy podniesionym lustrze, to nawet w najnowszym canonie nic nie będzie widać przez wizjer..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ale to działa tylko na jpgach, tak?
    It'll be very interesting to play with the RAW files from HTP-mode shots, once key third-party tools like Bibble, QImage, Capture One, and Adobe Camera Raw support the Mark III's RAW format.

Ale przeczytaj całość.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale przeczytaj całość.
    No tak. Wygląda to naprawdę ciekawie. Tylko czekać, aż włożą to do anstępcy 5D :-D
    Jarek

Domyślnie

Podpowiem. Przy podniesionym lustrze, to nawet w najnowszym canonie nic nie będzie widać przez wizjer..
    No, no... opowiadaj. No tego to bym się nie spodziewał. A bede wtedy widzial swoje oko w wizjerze?

a powaznie cos ktos?

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Aha, może wiecie już coś na temat robienia nim zdjęć bez dźwięku lustra?
    Na tym filmie w 1 min 32 sek widać, jak działa i jak głośne jest "silent shooting". IMHO dużej różnicy nie ma; w pdf'ie o nowym Marku jest opisane, że ta opcja jest tylko o 7 dB cichsza od normalnej (mającej, o ile pamiętam, 77 dB).

Czy to lustro w opcji Liveview zostaje cały czas uniesione, czy nie?
    Podczas podglądu jest uniesione, ale podczas robienia zdjęć opada na moment, aby zmierzyć światło.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uprawnienia umieszczania postów