Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Wezyk spustowy czy radiowo???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Mariusz.. zwykle wiem jak sie takie rzeczy kupuje Pytalem tylko Janusza jak on zamowil bo jak napisalem na razie sprzetu oficjalnie na stronie jeszcze nie ma. Wyslalem zwyklego maila na odpowiedz ze juz sie pojawil w sprzedazy, dostalem zwrotnego maila z prosba o adres wysylki, podalem i czekam. We srode juz powinien byc u mnie Tak jak napisal mi Janusz.. 80 cm to porazka, 5 metrow to klebek niepotrzebnego kabla. 20 metrow to tez nie jest jakas tam rewelacja jesli chodzi o radio no ale. Zawsze latwiej a w cenie oryginalnego wezyka mamy o wiele bardziej przydatne urzadzonko.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

theremin
    Guest

Domyślnie

Witam!

Ja zrobiłem przedłużacz 2m... Wężyk też mam domowej roboty, ze starej myszy do PC. Może jeszcze dobuduję sterownik na jakimś avr, aby dało się nastawiać czas samowyzwalacza i ekspozycji.

Pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Mariusz.. zwykle wiem jak sie takie rzeczy kupuje
    No przecie jaja sobie robię ;-) (mam nadzieję, że bez urazy :-) )
    A tak na boku - jak już będziesz miał, to prośba jak do Janusza Body. Opisz wrażenia .

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Radiowe wyzwalanie fajna rzecz, ale zasięg mógłby być ciutkę większy. Zwłaszcza, że do mojego wężyka (300D) zrobiłem przedłużacz 11 metrów i działa bez problemu

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes
    Radiowe wyzwalanie fajna rzecz, ale zasięg mógłby być ciutkę większy.
    Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Wiecie co, zastanawiam sie po co wam taki duzy zasieg ?
    Ano, jak widać, wszystkim nie da się dogodzić...
    Dla jednego za mało, dla drugiego za dużo, dla trzeciego zbyt proste, a dla innego zbyt skomplikowane :wink:
    No cóz... Jednemu wystarcza 80 cm, a drugiemu 5 m będzie za mało. Są tacy, którzy chcieliby móc zdalnie zwalniać migawkę i z 200 m (np. zdjęcia zwierząt z ukrycia).
    Wszystko zależy od tego, do czego używasz aparatu. Jak robisz zdjęcia np. turystyczno rodzinne, to do autoportretu z rodzinką 1 m wystarczy. Jak robisz np. przyrodę (szczególnie zwierzątka, owady i inne "ruszające się"), reporterkę "wścibską" ;-) lub zdjęcia detektywistyczne - to nigdy za mało zasięgu :-D .

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

a czy moze ktos z was robi takie wezyki do 20d w domu - manufaktura i chcialby jeden upchnac za mala cene?
    zrobic nieoficjalna konkurencje dla zastepczych firm!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    a czy moze ktos z was robi takie wezyki do 20d w domu - manufaktura i chcialby jeden upchnac za mala cene?
    zrobic nieoficjalna konkurencje dla zastepczych firm!
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11548

Uprawnienia umieszczania postów