Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Po co Ci tu jakis hardware? Lustrem i reszta aparatu steruje soft, sensor AF juz jest. To kwestia dopisania podobnego warunku jaki wystepuje przy fotografowaniu z lampa. Aby puszka gdy zamyka migawke przed zrobieniem zdjecia opuscila lustro i dokonala w miedzyczasie pomiaru AF. Dalo sie zmierzyc e-ttl da sie i AF. Do tego kilka linijek z kwadracikami gdzie wystepuja czujniki.

Na aktualizacje softu to ja bym nie liczyl. Canon wybitnie tutaj przeciwny jest polityce Nikona, ktory daje sporo nowych funkcji w sofcie. W nowym modelu za to wprowadza to pewnie z wielkim hukiem.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    (...)Na aktualizacje softu to ja bym nie liczyl. Canon wybitnie tutaj przeciwny jest polityce Nikona, ktory daje sporo nowych funkcji w sofcie. W nowym modelu za to wprowadza to pewnie z wielkim hukiem.
    No i tu właśnie wychodzi słabość i wręcz brak konkurencji. Gdyby Nikon cisnął to takie zmiany softowe nie byłyby symboliczne, a tak to robią co chcą. Módlmy się żeby nikon wreszcie coś wypuścił godziwego w tym segmencie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Po co Ci tu jakis hardware? Lustrem i reszta aparatu steruje soft, sensor AF juz jest. To kwestia dopisania podobnego warunku jaki wystepuje przy fotografowaniu z lampa.
    Albo AF "kompaktowy" oparty na kontraście, mierzony matrycą. Biedny w słabym świetle i powolny ale zawsze coś
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Albo AF "kompaktowy" oparty na kontraście, mierzony matrycą. Biedny w słabym świetle i powolny ale zawsze coś
    ja bym traktowal to bardziej jako fitcher anizeli cos uzytecznego, napewno jest to troche pozytecnziejsze w przypadku cykania znad ogrodzenia (ale tylko z punktu widzenia kadru), choc nie do konca bo ptrzenie na Lcdeka pod ostrym katem i ostrzenie wg niego to ... sami dokonczcie (nie umniejszajac temu aparatowi) ... moze gdyby jeszcze ten lcdek byl obrotowy to by to wczyms mocno pomoglo, owszem mozna poproawadzic kabelkiem obraz z tego livewiev do notka, ale w warunkach "bojowych" to troche by wygladalo smiesznie a co gorsza byloby niepraktyczne. Praktyczniejesze by sie to okazalo w warunkach studyjnych, gdzie mozna zerkac na monitor, ale specyfikacja tego aparatu wkaszuje przeciez na zastosowanie reporterskie a nie studyjne.

osobiscie wole cyknac w ciemno zawierzajac sprawdzonemu AF chocby to mialaby byc 350'tka (ktora niestety jeszcze posiadam i bede posiadal poki niedozbieram do porzadnego body i L'kowego Fullfrejmowego szkla)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Uprawnienia umieszczania postów