-
Pełne uzależnienie
Nie rozumiem dlaczego w prostym teamcie kamerki internetowej trzeba od razu opowiadać o jakiś typowo polskich przywarach albo o "tym kraju" w któym jakoby nikt nie ma szybkiego internetu... No ale do rzeczy.
Skoro ktoś pyta, to wypadałoby odpowiedzieć solidnie. Skoro każdy chyba aparat cyfrowy ma wyjście tv-out, to jaki problem? Jasne że S3 to raczej dziwna kamerka internetowa, bo nie do tego stworzono tak wspaniałe urządzenie, ale jak ktoś z reguły nie używa kamery w komunikatorach a doraźnie ma pilną potrzebę, to czemu nie? Aby skorzystać z tv-out potrzebna jest karta tv lub graficzna z funkcją przechwytywania sygnału zewnętrznego (wejście kompozytowe). Do testowania polecam proty programik AmCap (Skype ma ograniczoną kontrolę nad wyborem urządzeń przechwytujących - więc zwykle najpierw AmCap a potem Skype).
Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się nawet już komuś na szybko przesyłać przez skypa podgląd z mojego 400d i wtedy zdało to egzamin. Czasami podłączam też mały kompakt Sony. Jak ktoś ma jeszcze możliwość zasilania z gniazdka w ścianie to już w ogóle nie ma przeciwwskazań. Mówienie o zużywaniu się matrycy jest śmieszne bo to pewnie bujda. Poza tym mówimy przecież o tanich kompaktach a nie drogim LiveView w MarkIII. Kompakt ma być przede wszystkim przydatny i uniwersalny - jakość potem.
Generalnie zdarzaja sie ludziska (jak ja), którzy chętniej kupują innym kamerki internetowe, żeby ich widzieć, niż pokazują włąsną gębę - a jeśli już to od wielkiego dzwona - i tu kompakt jak znalazł! ;-)
Uprawnienia umieszczania postów