Strona 14 z 203 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Powtarzam sie, ale nie doceniacie 14-bitowego przetwarzania kolorow.
    To rewolucja i nie ma znaczenia, ze kilka przykladow z oficjalnej
    strony tego jasno nie pokazuje. Ich sample byly zawsze srednie...
    Umowmy sie - aparat jest rewelacja. Takze jakiekolwiek narzekania
    sa zupelnie pozbawione podstaw.
    A ze nie ma 40D i 3D - zalozcie watek "gdzie moj wymarzony 3D"
    i tam placzcie. :-)
    No nic dodać nic ująć. Te płacze są już męczące. Zwłaszcza że puszka jest do tego stopnia ciekawa że bardzo wielu będzie chciało zmienić. Co może doprowadzić do dużego wysypu starszych jedynek w dobrym stanie.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Canon tu ewidentnie spapral, bo skoro lustro moze opasc na krotka chwile do pomiaru swiatla przez lampe (przy foceniu life view z lampa) moglo by tez opasc i do pomiaru AF.
    Nie zakładajmy że w Canonnie siedzą debile . Skoro nie zrobili to albo nie mogli albo nie chcieli .

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    No pucha fajna i jak widac zrobienie FF i 8-10fps to nie takie proste skoro jeden DIGIC sie nie wyrabia przy cropie 1.3x. Jeszcze duzo wody w Wisle uplynie zanim zobaczymy zunifikowana jedynke.
    Nie sądzę żeby kiedykolwiek się pojawiła. Zwłaszcza że drogi się co raz bardziej rozchodzą. Po co robić jedną jak można sprzedawać dwie .

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Może mnie ktoś oświecić, czy ten nowy obiekt westchnień ma odchylany ekran? Bo jak nie ma - to strzelanie znad głowy będzie równie wygodne jak w 300D i żaden Live View nie pomoże.
    A Ty sobie wyobrażasz, że jak by ten ekran był przyczepiony. Przecież to ma być puszka jak skała, którą gwoździe można wbijać. Takie rozwiązanie to by była fajna rzecz ale nie w tego typu korpusie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2007 o 19:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ok już po konferencji Kopiarek niestety nie było za to Canon dał 2 puszki do pomacania. Jedna puszka była przedprodukcyjna także zabronili wkładać do niej karty, a drugą przez bitą godzinę obracał Pan z fotopolis i się namacać nie mógł. W lampie nie było bateri i tylko w produkcyjnej puszce była nowa Ela, także nie pomacałem Puszeczka leciutka, lampka ma specjalny zacisk dzięki któremu łatwiej się ją przykręca a dżwięk migawki w serii powoduje ciarki na plecach. Tylko pozostaje wrażenie że Canon powoli nam dawkuje swoje możliwości by więcej kaski od nas wyciągnąć

A to całe live view to taki bajerek że widzisz obraz na wyświetlaczu ale AF nie działa, IMHO takie to sobie jak do reporterki

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wy to w teoretyzowaniu jesteście naprawde nieźli, bity, cropy, skanery, przetworniki.. ale poza fotami Snowboardera nie widziałem żadnych ponadprzeciętnych fot spośród braci tutaj się udzielającej
    A co to ma do rzeczy - gdybym tak hardkorowo fotografował, żeby zaczęły mi wychodzić ponadprzeciętne foty, to pewnie nie miałbym czasu zawracać sobie głowy teoretycznymi pierdołami. Do tego nie potrzeba wiele teorii, a dobre oko i sporo praktyki.

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Przypominam jedynie, że 22bitowy przetwornik w K10D odpowiedzialny jest za przejścia tonalne a nie za dynamikę. I to jest widać na zdjęciach.
    Czy ktoś dysponujący serwerem mógłby wrzucić sample i zapodać tu linki - też próbowałem to ściągnąć i ni hu-hu.
    Mimo całej sympatii dla K10D - które w mojej opinii jest w chwili obecnej zdecydowanie najlepszym korpusem w swojej klasie, to ten 22 bitowy przetwornik akurat kompletnie nic nie wnosi. Ale pucha tak pozatym rewelacyjna...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 22-02-2007 o 20:10

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie zakładajmy że w Canonnie siedzą debile . Skoro nie zrobili to albo nie mogli albo nie chcieli
    Zalezy o ktorym dziale Canona mowisz. Jesli o dziale gdzie powstaja wszystkie nowe technologie to masz racje. Ale jest jeszcze marketing i fura ksiegowych w nim siedzacych.

Druga czesc drugiego zdania powyzej jest prawdziwa

W pentaxie caly ten bajerancki 22 bitowy przetwornik jest nic nie wart poza teoriami na ulotce. Caly zysk precyzji tego elementu to para w gwizdek. Zapisywanie wszystkiego jako 12 bitowy raw albo 8 bitowy jpg nie daje zadnego zysku na zdjeciach posiadacza sprzetu i nic z tego nie moze wyciagnac. Czyste marnotrawstwo i robienie ludzi w balona.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co raz bardziej mi się to bydle podoba . sRaw piękna rzecz ile razy miałem problem że raw-y 8 Milionowe były za duże. Piękny prosty pomysł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wy ... jesteście
    I wszystko jasne.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To dla wszystkich świeżych fanów "rewolucyjnego" nowego body coś takiego: http://1.upload.dailymotion.com/vide...os-1d-mark-iii :-D Co prawda po francusku, ale można choć wirtualnie dotknąć

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

no fajne gosc mowi po francusku
    milo sobie popatrzec na cos co i tak sobie nie kupie
    moze ktos zrobi do tego spolszczenie.....??
    dzieki muflon za link
    a ten odglos migawki poezja...
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    moze ktos zrobi do tego spolszczenie.....??
    www.napisy.org :-P A tak serio nie ma do czego, gość właściwie czyta specyfikację. Bardziej chodziło mi o "wizualną" stronę ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

no ale przynajmneij uslyszalem jak to chodzi ...
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Strona 14 z 203 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów