Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

olneyman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Padnięta migawka. W moim 20D to był już finalny etap. Robi zdjęcia sam, nawet bez obiektywu, nie dotykany, nie masz wpływu na żadne ustawienia aparatu, nie działa podgląd a na wyświetlaczu masz cały czas "err99", zgadza się? Tylko serwis.
    ...dokladnie tak

Dzieki za info mialem jeszcze cien nadziei ze moze cos da sie domowym sposobem zrobic no ale coz, wyglada na to ze nie.

Jestem tylko troche rozczarowany, ze canon pada po zrobieniu kilku tysiecy zdjec (nie pamietam dokladnie stanu licznika ale bedzie to cos w granicach 2500-3000), wiem ze to mogl byc akurat moj i psuje sie jeden na milion ale rozczarowanie pozostaje, mam analogowa minolte 5d czy jakos tak od chyba 10 lat przerobilem nia tysiace rolek filmu i nigdy nic...

z pozdraowiniami
    Marcin

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

D30 to już bardzo stary model zważ na to że jesli był juz przez kogoś uzywany faktyczny przebieg mógł być kilkanascie razy wiekszy.
    Pozdrawiam
    Piotrek Wolak "trampek"
    EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 L + 70-200 4,0 L + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek9 Zobacz posta
    D30 to już bardzo stary model zważ na to że jesli był juz przez kogoś uzywany faktyczny przebieg mógł być kilkanascie razy wiekszy.
    Pozdrawiam
    Zważywszy że w pierwszym poście jest mowa o 17-85 który jest EF-S, to D30 był raczej pomyłką i chodziło o 30D, ale może się mylę...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

olneyman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Zważywszy że w pierwszym poście jest mowa o 17-85 który jest EF-S, to D30 był raczej pomyłką i chodziło o 30D, ale może się mylę...

tak, tak o 30D chodzilo.

Gdy podnioslem lustro do gory zauwazylem na dnie aparatu (nie znam nazwy) takie listki waskie, czarne nakladajace sie na siebie (wyglada jak przeslona) i jeden z nich wyskoczyl na wierzch i nie zamykal dokladnie powierzchni, juz sie ucieszylem ze to tylko to ale po wsunieciu tego na miejsce blad nie ustapil.

Mam jeszcze pytanie jak z serwisem czy mam sie wczesniej skontaktowac z nimi czy po prostu wlozyc aparat w pudelko i wyslac, i co dolaczyc kopie faktury, opisac im problem czy sami sie zorientuja o co chodzi? czy moze da sie online wypelnic fomularz reklamacji?

Aparat kupilem w sklepie internetowym warehouseexpres dot com

Dzieki serdeczne
    Ostatnio edytowane przez olneyman ; 23-02-2007 o 13:26

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tu masz wszystko napisane.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar GTharnas
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Witam....
    Minęło już trochę czasu od ostatniego posta i może więcej wiadomo o tym co może spowodować ten Error 99.

Mi dzisiaj wyskoczył 3 razy .. ale restart tzn. wyłączenie i włączenie pomogło i jak na razie jest ok .

Problem wyskoczył z 85 mm 1,8 - dzisiaj go kupiłem ... wcześniej z 17-40 L jak i z 28-135 nie było tego problemu.
    Czy to wina szkła ... ?
    Czy zamienników ( akumulatorów ) ?

Musze wymienić te szkło czy jak ? Czy C 400D nie współpracuje dobrze z tym obiektywem ?

Używa ktoś taki zestaw ?
    Ostatnio edytowane przez GTharnas ; 24-05-2007 o 20:42
    40D + 17-40 L + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProB

Invictus
    Guest

Domyślnie

Witam,

Mój 300D pokazuje ostatnio blad 99 co jakies 20-50 zdjec. Bardzo nieregularnie. Niekiedy nawet 3 razy pod rzad. Nie jest to wina szkieł, bo po odlaczeniu obiektywu i pstrykaniu bez dalej to samo. Karta tez odpada.

Gdy wyskakuje ten błąd klikniecie migawki nie jest normalne, tylko dziwiek jest taki "głuchy"

Zauwazylem, ze dolna listewka migawki jest lekko porysowana, prawdopodobnie przez lusterko pomocnicze.

Mial ktos podobny przypadek? Jakies rady ?

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Padła migawka ?

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GTharnas Zobacz posta
    Problem wyskoczył z 85 mm 1,8 - dzisiaj go kupiłem ... wcześniej z 17-40 L jak i z 28-135 nie było tego problemu.
    Czy to wina szkła ... ?
    Używa ktoś taki zestaw ?
    Bardzo możliwe, że to szkło, jeżeli tylko to zmieniałeś. Czy obiektyw jest nowy? Na uzywanym może nawalaś przysłona. Miałem tak ze starym szkłem z analoga.
    Sprawdź na starych szkłach, czy też ci sie pojawi i bedziesz wiedział.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Coś już napisał Awatar GTharnas
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Czy obiektyw jest nowy?
    Nowka sztuka wczoraj ja odebrałem ....
    Postrzelam jeszcze kilka seryjek .... w niedziele i zobaczę jak sie sprawi czy znowu będzie się pokazywać.
    Dzisiaj np ... chyba 100 z 28-135 i żadnego Erroru ...
    Prawdopodobnie szkło .... ale jeszcze zobaczę w Niedziele.

Dzięki ,, Pozdrawiam.

ps. Dziwne ... bo nie słyszałem by ktokolwiek miał z tym szkłem problem
    40D + 17-40 L + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProB

Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów