Łoł, teraz to jestem w szoku!!! Fotograf światowej klasy, a robi zdjęcia analogiem! Mój światopogląd właśnie padł w gruzach. W dodatku gość nie jest onanistą sprzętowym, bo przynajmniej kupiłby nowszego Nikona F6! Chylę czoła przed Panem Tomaszem i jego pracami, naprawdę mi zaimponował.
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Wiesz analog nie gryzie. A on raczej należy akurat do tej wąskiej części polskiego ludu (o czym wspomniał Skipper) dla których koszty nie grają roli. Zresztą nie ma co się oszukiwać na dobrych materiałach przy zachowaniu odpowiedniej obróbki i skanu efekty są świetne. Zwłaszcza że On chyba robi głównie w czernobieli, a tu pozycja analoga jest nadal bardzo mocna. Dodatkowo jeszcze dochodzi fakt, że gdzie jak gdzie ale w analogu Nikon był numerem jeden. Co do puszki to moi znajomi nikoniarze twierdzą, że F6 to był raczej krok wstecz. Także gość chyba wie co robi
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner