Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 15-02-2007 o 15:50
Co do pytania ile zajmuje Vista - zależy która wersja i które jej opcje są zainstalowane.
Przy normalnej konfiguracji (bez zwykle niepotrzebnych gadgetów) Vista Ultimate pracuje delikatnie płynniej niż XP na tej samej konfiguracji z tym samym zestawem programów.
Z mojego punktu widzenia, całe zaintalowane (potrzebne mi) oprogramowanie działa bez problemów.
Nowe wersje oprogramowania do 20D - OK
Photoshop CS2 (oraz CS3 beta) - OK
Capture One Pro - OK
soft do kalibracji monitora (Spyder 2 Pro) - OK
driver do drukarki HP 7960 - OK
Do nagrywania płytek nie używam obecnie dodatkowego softu - zwyczajnie zaznaczam pliki i wybieram "Burn".
System nie zawiesił się ani razu od 5 listopada.
Pawel Woo
http://www.pawelwoo.com
Z rozmiaru sądzę, że masz tego raida na ide/sata. Nam takich raidów już trochę padło, zdarzały się sytuacje, że padło tragicznie. tak na prawdę większość raidów sata to pseudo raidy softwarowe. Jedynym w miarę pewnym rozwiązaniem jest scsii, co jednak trzeba okupić masakryczną ceną za sterownik, dyski i czas spędzony przy konfiguracji. Ja robię tak, że na zgrywam i obrabiam foty na laptopie, backupuje na co najmniej 2xdvd i potem wrzucam na osobnego kompa z bsd i sambą do oglądania (samba w odróżnieniu od winxp home, pozwala na zakładanie haseł na zasobach).
Także nie radzę wierzyć w raidy sata, bo któregoś dnia może Cię spotkać na prawdę niemiłe rozczarowanie.