Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: O Viscie slow kilka - wyciete z MacOS na pecetach - wyciete z Nakladka na WinXP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Po co vista vio ma zajmowac 40GB skoro inne systemy (tak samo funkcjonalne) moga zajmowac 20 razy mniej? A moze taki 40GB system bedzie bardziej wydajny? ;-)
    Bo może Microsoft ma fajniejsze GUI i to wlasnie jest różnica w wielkości ?

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jak Ci ten 300 gigowy dysk pierdyknie razem z ukochanymi zdjęciami z dwóch ostatnich lat to się chwilę zastanowisz, czy WIĘKSZE jest naprawdę LEPSZE.
    J
    Ja mam 3x 300GB na raidzie Jakoś sie nie boje
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    "A teraz wszystkie dzieci powtarzajcie za mną: RAID-nie-zas-tę-pu-je-back-u-pu-tyl-ko-chro-ni-przed-a-wa-rią-sprzę-tu ;-)"

Ja mam w domu 4x320GB na raidzie ale tak naprawdę mój backup to cztery tasiemki LTO2 leżące sobie bezpiecznie w kąciku sejfu w robocie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Fajniejsze GUI? Te oczoj***e landrynki ? Fajne GUI to ma OS X a i tak zajmuje 1/3 tego co Vista Vio

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    "A teraz wszystkie dzieci powtarzajcie za mną: RAID-nie-zas-tę-pu-je-back-u-pu-tyl-ko-chro-ni-przed-a-wa-rią-sprzę-tu "
    Jak to mawiaja: "Ludzie dziela sie na tych co robia kopie bezpieczenstwa i na tych co zaczna je robic"
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 15-02-2007 o 15:50

Domyślnie

Co do pytania ile zajmuje Vista - zależy która wersja i które jej opcje są zainstalowane.
    Przy normalnej konfiguracji (bez zwykle niepotrzebnych gadgetów) Vista Ultimate pracuje delikatnie płynniej niż XP na tej samej konfiguracji z tym samym zestawem programów.
    Z mojego punktu widzenia, całe zaintalowane (potrzebne mi) oprogramowanie działa bez problemów.
    Nowe wersje oprogramowania do 20D - OK
    Photoshop CS2 (oraz CS3 beta) - OK
    Capture One Pro - OK
    soft do kalibracji monitora (Spyder 2 Pro) - OK
    driver do drukarki HP 7960 - OK
    Do nagrywania płytek nie używam obecnie dodatkowego softu - zwyczajnie zaznaczam pliki i wybieram "Burn".
    System nie zawiesił się ani razu od 5 listopada.

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Uwazaj :-) Podobno prawie niemozlwie a jednak, doswiadczylem tego - padly mi dwa dyski jednoczesnie na RAID 5 - przestalem sie czuc bezpiecznie, tez myslem ze mnie to nie spotka.

--
    Marnow

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z rozmiaru sądzę, że masz tego raida na ide/sata. Nam takich raidów już trochę padło, zdarzały się sytuacje, że padło tragicznie. tak na prawdę większość raidów sata to pseudo raidy softwarowe. Jedynym w miarę pewnym rozwiązaniem jest scsii, co jednak trzeba okupić masakryczną ceną za sterownik, dyski i czas spędzony przy konfiguracji. Ja robię tak, że na zgrywam i obrabiam foty na laptopie, backupuje na co najmniej 2xdvd i potem wrzucam na osobnego kompa z bsd i sambą do oglądania (samba w odróżnieniu od winxp home, pozwala na zakładanie haseł na zasobach).

Także nie radzę wierzyć w raidy sata, bo któregoś dnia może Cię spotkać na prawdę niemiłe rozczarowanie.

Uprawnienia umieszczania postów