Strona 156 z 190 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Przecież macie 400 4,0L DO IS
    No tak. Ale Nemeo nałożył dodatkowy warunek o wypełnianiu odpowiedniej luki cenowej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Ja mam pytanie, czy canon ma przynajmniej w planach jakieś szkło które załata ogromną przepaść cenową między :
    Canon EF 400mm f/5,6L USM za 6000 PLN, a Canon EF 500mm f/4L IS USM za 25200 PLN.

Wiem że 500 L jest jaśniejsza, ale chyba dałoby się wsadzić w tą lukę / różnica 20.000 PLN / jakieś nowe szkło ?
    Absolutnie extra pytanie, rownowazne temu o szeroki kat.
    Ja marze o 500 f5.6L IS, z aparatem klasy 1D AF dzialalby z 1.4x
    Lub 200-400 f4L IS, ale to byloby znowu $5K...
    Lub wreszcie cos extra DO za rozsadna cene. Chodza ploty o nowych
    lzejszych super tele, zobaczymy...

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Czyli mogę liczyć na ciebie, że spróbujesz się coś na ten temat dowiedzieć ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    A teraz na serio - spojrzenie czysto ekonomiczne:
    Dzięki entry-level o mniejszej klatce, można rozwijającego się klienta skasować dwa razy - raz body+szkła na cropa, a potem fullframe jak zechce dołączyć do segmentu pro. Wypuszczenie lepszych ( droższych ) szkieł pod cropa i jednocześnie zwiększenie przepaści cenowej między body APS-C i FF spowoduje, że klienci będą inwestować bardziej w posiadanego już cropa, do granic jego możliwości. A potem, jak dojdą do etapu przesiadki na pełną klatkę, będą musieli większość szkieł kupować od nowa. Ale nie wszystkie - na szczęście Canon nie wpadł na to (tzn. na pewno wpadł ale nie wykorzystał tego) aby uczynić body z cropem kompatybilne wyłącznie z EF-S
    Bez obrazy obawiam się, że tak mogliby rozumować klienci całkowicie pozbawieni, rozsądku. Zwykle to już po pierwszym zakupie reflektują się, że jest FF i może kiedyś.... W związku z tym inwestują raczej w szkła pod pełną klatkę. Oczywiście wyłączam z tego grona osoby, które świadomie zostają przy cropie. Jak ktoś zakłada, że prędzej czy później może przesiądzie się na FF to nie będzie do bólu inwestował w cropo-we szkła. Na przetrwanie ma u canona 6 szt. i tyle. Zwłaszcza że sprawa dotyczy tylko szerokich szkieł, bo długich zwyczajnie pod cropa nie opłaca się projektować (przynajmniej canonowi). Dlatego nie spodziwałbym się rozwijania lini szkieł EF-S. To po prostu z punktu widzenia canona nieopłacalne i sprzeczne z ich strategią.

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Ja marze o 500 f5.6L IS, z aparatem klasy 1D AF dzialalby z 1.4x
    Lub 200-400 f4L IS, ale to byloby znowu $5K...
    Lub wreszcie cos extra DO za rozsadna cene. Chodza ploty o nowych
    lzejszych super tele, zobaczymy...
    Pytanie o 500/5.6 IS L bardzo zasadne . No to ja jeszcze dodam z drugiego końca moje 20/2??? L lub coś w tych okolicach?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Rozumiem, że chodzi o 300/4 IS? Pamiętasz może, który to był rocznik? Mam wrażenie, że Canon miał jakiś problem z tymi szkłami, a nowe są teraz już OK.
    2006 czyli nie tak stary

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    No tak. Ale Nemeo nałożył dodatkowy warunek o wypełnianiu odpowiedniej luki cenowej
    no przecież wypełnia jest o jakieś 3000zł tańszy do 500 4,0L IS
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 13-02-2007 o 22:49 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar Atris
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zwykle to już po pierwszym zakupie reflektują się, że jest FF i może kiedyś.... W związku z tym inwestują raczej w szkła pod pełną klatkę
    Tak, ja jestem tego przykladem i czekam na tansza puszke FF

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To jeszcze małe zdjątko .

"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

mnie może aż tak nie interesują nowości co może spadek cen .. moe wkońcu kupiłbym sobie wymarzone 70-200 f4

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    O, tego jeszcze chyba tu nie było Fajny :-D

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    mnie może aż tak nie interesują nowości co może spadek cen .. moe wkońcu kupiłbym sobie wymarzone 70-200 f4
    Obiektywy niestety poszły w górę.

Strona 156 z 190 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów