Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: potrzebna porada:)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maslo Zobacz posta
    chyba kupie tego tamrona, a pozniej uzbieram na 50/1.8.
    tez chcialem kupic ta 50-tke ale jakos mi przeszlo - Tamron mi w zupelnosci wystarczal, zwlaszcza ze jest ostry od 2,8 a 50-tke ponoc trzeba domknac aby bylo ok..

jesli mozesz - przed kupnem podepnij Tamrona do body i sprawdz czy wsio jest ok - pojawiaja sie czasem felerne egzemplarze.. ale generalnie to swietne szklo z ktorego na pewno bedziesz zadowolony 8)

Dopiero zaczyna Awatar maslo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli mozesz - przed kupnem podepnij Tamrona do body i sprawdz czy wsio jest ok - pojawiaja sie czasem felerne egzemplarze.. ale generalnie to swietne szklo z ktorego na pewno bedziesz zadowolony 8)
    jest cos na co szczegolnie powinienem zwrocic uwage podczas ogladania przed zakupem??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    tez chcialem kupic ta 50-tke ale jakos mi przeszlo - Tamron mi w zupelnosci wystarczal, zwlaszcza ze jest ostry od 2,8 a 50-tke ponoc trzeba domknac aby bylo ok..

Co do 50 to jest całkiem ok, nawet na pełnej dziurze - pewnie to kwestia egzemplarza - tu przykład z mojego na f1.8.. Momo że mam porządnego zooma to nie ma porównania do stałki (nawet takiej jak 50/1.8)

jest cos na co szczegolnie powinienem zwrocic uwage podczas ogladania przed zakupem??
    Przede wszystkim czy ostrzy w punkt (ff/bf)

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

zwroc uwage na to o czym pisal arturs.. czasem tez wystepuje problem z prawidlowym ostrzeniem na szerokim kacie i przyslonie 2,8 - dotyczy to obiektow oddalonych o kilka metrow.. moj egzemplarz ma ten "defekt" (albo to wina sensorow af w 350d) ale radze sobie z tym ostrzac na 75mm i nastepnie zjezdzajac do 28 - dziala bez problemu 8)

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Co do 50 to jest całkiem ok, nawet na pełnej dziurze - pewnie to kwestia egzemplarza - tu przykład z mojego na f1.8.. Momo że mam porządnego zooma to nie ma porównania do stałki (nawet takiej jak 50/1.8)
    faktycznie, jak na szklo za 350zl - jest naprawde ok 8) .. masz racje, moze to kwestia konkretnego egzemplarza/serii ale za ta cene taki egzemplarz warto miec :smile:

Dopiero zaczyna Awatar maslo

Domyślnie

Jesli kupie sobie tego tamrona 28-75 do mojego 300d i lampy 380ex to moge probowac sie oglaszac i cos zaczac zarabiac?? Czy sprzet bedzie wystarczajacy??

Domyślnie

Jeśli chodzi o zarabianie i naukę fotografii to polecam wątek:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=11731
    Na największych microstockach są strony z poradami jak robić foty na których możesz zarobić.
    Pozdrawiam
    Bartosz

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów