Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Canon 85mm f1.8 czy 105 mm f2.8

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Jeżeli zadowala Cie sama ostrość to nawet plastic-fantastic F50mm f1.8 daje żyletowate obrazki. IMO EF85 kupuje się ze względu na bokeh i przyzwoity AF no i w miarę portretową ogniskową.
    Nie tylko o ostrość chodzi. Bokeh też jest cholernie istotny i sama plastyka szkła. 50tka w ogóle mi nie podchodzi (zwłaszcza po przesiadkach na manualne szkła), szukam więc czegoś innego, a EF85 jest wszędzie chwalona... więc zbyt wielkiego wyboru nie mam
    Dzięki za sample... jeśli macie, wrzucajcie kolejne, przydadzą się pewnie nie tylko mnie

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Propi Zobacz posta
    Nie tylko o ostrość chodzi. Bokeh też jest cholernie istotny i sama plastyka szkła.
    Jeżeli ogniskowa 135mm Cie nie ogranicza i masz możliwości finansowe to bierz 135L. Plastyka IMO jest ładniejsza. Aczkolwiek EF 85mm to bardzo zacne szkło za rozsądne pieniądze. Najlepiej mieć obydwa

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Na razie nie mam nawet na 85 ale jestem bardzo blisko. 135 w swoim czasie, na razie mam manualnego Sonnara 135 i do moich potrzeb wystarcza w zupełności. No, może AF by się przydał

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów