Strona 92 z 357 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Miasto
    Prudnik

Domyślnie

witam ! kupiłem sam torę Fotima L czeska firma ale torba wykonana dość estetycznie ! i wielka zmiśći się wszystko 2 body i kilka obiektywów ! sam włozyłem 50 mm 18-125 17-40 70-200 lampe i kilka klamotów ! pozdrawiam gość sprzedaje na świstaku ! cena 185 zł

toron27
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dobrze ze teraz mi to mowisz... musze przemyslec zakup, a uparlem sie na plecak bo plecaki sa dla mnie wygodniejsze niz torby. I pewnie 200zl wiecej na wiekszy plecak wydam...Hmm...A moze zwyklego Oriona...http://www.pstryk.com.pl/opis/1884Choc troche nie wierze w pojemnosc dolnej komory, glebokosc ma odpowiednia by z BG sie zmiescil, ale z odpietym obiektywem...A jak sie upre to wezme wypcham swoj obecny plecak jakimis starymi podkoszulkami, porobie z nich przegrodki i wymoszczenia i spokojnie sie z wszystkim zmieszcze
    Plecaki są z pewnością bezpieczniejsze, przekonałem sie o tym parę lat temu kiedy mnie napadła banda małolatów i musiałem zwiewać ze sprzętem. Z plecakiem się udało, myślę, że z torbą byłoby o wiele gorzej.

Pierrefr
    Guest

Domyślnie

Wydaje się, że temat został wyczerpany. Jednak nie mogę oprzeć się pokusie podzielenia się z Wami moimi nowymi wrażeniami, które podyktował mi nowy nabytek w postaci kolejnej tory Kata. Tak bardzo przywiązałem się do tej marki, że nie wyobrażam sobie aby mój sprzęt był chroniony przez wyroby innych firm niż Kata. Tym razem wzbogaciłem się o torbę WS-606:http://www.kata-bags.com/Item.asp?pi...d=1&ProdLine=1 . Posiadam plecak R-103, torby T-214 i Lab-21. Po raz kolejny potwierdza się wyjątkowa solidność, funkcjonalność i jednocześnie finezja wykonania. Nawet to żółte wnętrze ma coś w sobie, na tle którego sprzęt wygląda wspaniale. Tu można znaleść informacje:
    http://www.kata-bags.com/katafileserver.htm
    Może ta moja opinia w jakiś sposób pozwoli dokonać odpowiedniego wyboru przez Tych, którzy mają dylemat co kupić. Jest tylko jedno "ale" - cena! No cóż, dobre rzeczy mają swoją wartość.
    Zaopatruję się w Foto7 - polecam!
    Ostatnio edytowane przez Pierrefr ; 19-01-2007 o 22:39

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ostatnio szukałem dużej torby fotograficznej, w której mógłbym pomieścić dwa body z podpiętymi obiektywami, do tego 3-4 inne szkiełka+ lampę błyskową i parę innych gratów. Po przerzuceniu całego forum, internetu i wizycie w sklepie mój wybór padł natorbe firmy TENBĘ konkretnie model
    Pro-Traveler P695. Torbę te moge z czystym sumieniem każdemu polecić, jest obszerna, niesamowicie solidna, wykonana z bardzo dobrych materiałów, ściany zewnętrzne i dno pewnie zabezpieczają sprzęt. Problem był tylko z nabyciem torby, ponieważ w sklepie w Poznaniu, w którym oferowano mi ją cena była zaporowa 1.199 zł. Oficjalny dystrybutor Tenby zbankrutował.
    Po penetracji www znalazłem krakowski sklep BigFox, gdzie sprzedano mi ją za jedyne 612 zł z przesyłką do domu, nazajutrz po zamówieniu.
    Cena do jakości rewelacja!

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukasz2791 Zobacz posta
    Ostatnio szukałem dużej torby fotograficznej, w której mógłbym pomieścić dwa body z podpiętymi obiektywami, do tego 3-4 inne szkiełka+ lampę błyskową i parę innych gratów. Po przerzuceniu całego forum, internetu i wizycie w sklepie mój wybór padł natorbe firmy TENBĘ konkretnie model
    Pro-Traveler P695. Torbę te moge z czystym sumieniem każdemu polecić, jest obszerna, niesamowicie solidna, wykonana z bardzo dobrych materiałów, ściany zewnętrzne i dno pewnie zabezpieczają sprzęt. Problem był tylko z nabyciem torby, ponieważ w sklepie w Poznaniu, w którym oferowano mi ją cena była zaporowa 1.199 zł. Oficjalny dystrybutor Tenby zbankrutował.
    Po penetracji www znalazłem krakowski sklep BigFox, gdzie sprzedano mi ją za jedyne 612 zł z przesyłką do domu, nazajutrz po zamówieniu.
    Cena do jakości rewelacja!
    Zgadzam się, Tenba to torby wysokiej jakosci, kupiłem we wrześniu ubiegłego roku Travelite S-6 i jestem z niej bardzo zadowolony. Warto zwrócić uwagę na produkty tej firmy.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zabrze

Exclamation plecak mekko c41

Witam!

Po długich, wnikliwych analizach i poszukiwaniach stałem się posiadaczem tego modelu mekko. Początkowo pod uwagę brałem Fomei pvr-3 , Mekko c41, Naneu Pro Military Alpha. Naneu mimo atrakcyjnego wyglądu, dobrego wykonania odrzuciłem, ze względu na małą pojemność w stosunku do analizowanej reszty. W między czasie wziąłem pod uwagę lowepro minitreker aw (droższy o około 100zł od fomei i mekko ) . Miałem ostre dylematy, czy warto kupić droższy o jedynie 100zl od zakładanego budżetu plecak, niż potem żałować, jednak mimo wszystko postanowiłem dokonać tańszego zakupu. Natomiast za różnicę między mekko a lowepro, postanowiłem kupić czytnik sandisk extreme reader 3in1 :grin: .
    Pierwsze wrażenia po otwarciu przesyłki bardzo pozytywne. Wysoka jakość wykonania plecaka, brak jakichś prujących się nitek, krzywych szwów itp. Zamki pracują lekko, bez zacięć. Mimo niepozornych wymiarów, potrafi zmieścić mnóstwo sprzętu. Bez problemu upakowałem :
    • eos 300d
    • eos50e
    • sigma70-300
    • sigma28-105
    • kit
    • canon50/1.8
    • tc x1,7 soligor
    • sonnar 135
    • obiektyw makro ze smieny
    • pierscienie posrednie m42
    • ładowarkę
    • wężyk do wyzwalania
    • czytnik kart
    • 2 pudełka z filtrami
    • kable inne gadżety

W reszcie kieszonek spakowałem karty pamięci, dodatkowe aku, płyty cd.
    Więcej sprzętu nie posiadam , ale w komorze głównej, jak i skrytkach w przedniej klapie, mógłbym jeszcze zmieścić sporo drobnicy .
    Wnętrze plecaka wykonane z dobrego materiału, liczne przegródki do dowolnej konfiguracji, dobrze trzymające rzepy. Dodatkowy plus plecaka to mocowanie do noszenia statywu, pokrowiec ochronny, mieszczący się w spodniej części plecaka.
    Ogólna ocena bardzo dobra, jak na tą cenę uważam, że jest to bardzo dobry wybór. Zapewne lowepro, tamrac, nie mówiąc już o firmie kata, są bardziej popularne, mają lepsze rozwiązania, ale to nie ten przedział cenowy. Istotny plus plecaka to to , że nie wygląda tak jak typowy plecak foto , nie wyróżnia się, i nie będzie rzucał się w oczy ciekawskich.
    Dziś również odbieram czytnik, także radość będzie podwójna .

Plecak kupiłem na allegro :
    http://www.allegro.pl/item156075066_...pokrowiec.html
    Szybka i bezproblemowa przesyłka.

W razie pytań chętnie odpowiem, sam do niedawna męczyłem forumowiczów, przed zakupem plecaka...

Pozdrawiam
    K.Muszkiet

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Mam Lowepro Nova 3 jakiś plecak noname i tak do końca nie jestem zadowolony ani z jednego ani z drugiego. Ostatnio natknąłem się na Allegro na jakieś nowe torbo - plecaki z serii SlingShot ale wiecie jak to jest jak nie pomacasz i nie przymierzysz się to nigdy nie wiadomo jak taka torba się sprawdzi. Chciałem zapytać czy ma już ktoś takie nosidło i jak się ono sprawdza? Czy rzeczywiście łatwo je przesunąć z pleców do przodu i natychmiast uzyskać dostęp do aparatu?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Awatar sebab1975
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, ja kupiłem Mekko TOP-LOAD TL-30 - torba prawie identyczna z Lowepro TOPLOADER 75 AW (dosłownie - ten sam układ komory, kieszeni, zamków itp), o sporych rozmiarach (wew. 31 cm x 20 cm x 15 cm) i co najważniejsze kosztowała 132 PLN ... Do tego szelki, pokrowiec, gwarancja na 2 lata. Torba solidnie zrobiona, wrzuciłem do niej pancolara 50mm z futerałem, pentacon 29 i 235 mm, canona 50 mm, kita z 350d, poza róznymi szpargałami powrzucanymi do kilku kieszeni, coś tam jeszcze wejdzie. Generalnie polecam, torba dobra na szybkie wypady z niewielką ilością sprzętu. Kupiona na allegro u jedynego sprzedawcy tej firmy.
    Ps. Dzięki forumowiczom wybrałem cos dopasowanego do moich potrzeb, w ramach rewanżu za wiele cennych postów, gdyby ktoś potrzebował zdjęć w realu, co i jak wchodzi krok po kroku itp, to jak znajde czas, wrzuce oczywiście na forum.
    Pozdrawiam!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Mam Lowepro Nova 3 jakiś plecak noname i tak do końca nie jestem zadowolony ani z jednego ani z drugiego. Ostatnio natknąłem się na Allegro na jakieś nowe torbo - plecaki z serii SlingShot ale wiecie jak to jest jak nie pomacasz i nie przymierzysz się to nigdy nie wiadomo jak taka torba się sprawdzi. Chciałem zapytać czy ma już ktoś takie nosidło i jak się ono sprawdza? Czy rzeczywiście łatwo je przesunąć z pleców do przodu i natychmiast uzyskać dostęp do aparatu?
    ja mam coś takiego - zaryzykowałem...(slingshot 100-ten mniejszy)
    ja mam 400D + kit oraz tele - 70-300 i wszystko się miesci oraz mam miejsce na jeden zwykły obiektyw oraz małe kieszonki na bajery
    torba, a raczej plecak, a moze torbo-plecak spisują się b. dobrze wszystko co najbardziej potrzebne się mieści, ale jak masz/chcesz nosić więcej sprzętu to lepiej kup torbę
    slingshot łatwo sie przekłada - musisz odpiąć taki paseczek i masz torbę - oprócz tego jest idealnie wykonany, kosztuje 200zł w rimexie w wawie oraz ma
    okrycie zewnętrzne + kawałek przyszytego materiału w środku z mikrofibry toteż ekranik mi się nie rysuje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W dniu wczorajszym dokonałem zakupu aparatu cyfrowego Canon EOS 400D (KIT), co za tym idzie muszę w ciągu kilku dni dokonać kolejnego zakupu - plecaka w którym będę nosił ten aparat i w późniejszym terminie kilka innych rzeczy. Interesują mnie dwa modele:
    1. LowePro Orion Trekker II
    2. Tamrac Adventure 7
    Czy ktoś miał do czynienia organoleptycznie z oboma, bo czytając opisy to niewiele się różnią, poza tym cena jest porównywalna. Wiem, że najlepiej samemu pomacać, ale nie mogę znaleźć Tamrac'a nigdzie, a LowePro mają dopiero do dwóch sklepów sprowadzić, bo również mają braki. A może jest jeszcze jakaś inna firma mająca w swojej ofercie plecak tego typu ??
    Ostatnio edytowane przez Lenik ; 06-02-2007 o 09:35
    Wymarzony 400D już jest !!!

Strona 92 z 357 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów