Ja mam 540EZ i jest to samo. nie martw się
Podłączam się do pytania. Udało się komuś naprawić takie uszkodzenie, gdzie i za ile?
Moja 420EX ładuje pełnym błyskiem, nie synchronizuje z migawką, cały czas pali się kontrolka E-TTL (nawet jak nie jest podpięta do aparatu), zoom palnika działa, więc to raczej taka sama usterka jak wyżej opisana. Jeśli w grę wchodzi wymiana płyty głównej na Żytniej to się mija z celem, bo wychodzi drożej niż lampa.
Problem chyba z lampą. ale od początku. Wczoraj odebrałem 30D z Żytnie gdzie był kalibrowany. W tym czasie robiłem foto 300D z lampą 420EX i wszystko działało poprawnie. Odebrałem 30D, zrobiłem kilka klatek - działa poprawnie (nie testowałem z lampą). Dziś zakładam lampę i nagle sie okazuje, że aparat klapie (robi foto), lampa błyska ale tylko "na maxa" jeden raz, tak jak by błyskiem pomiarowym. Na zdjęciu nie zostaje ślad po lampie. Gdy ustawie body na 2 kurtynę i dam długi czas to i tak tylko raz błyśnie (ten błysk pomiarowy). Na 300D teraz sie okazało ze to samo sie dzieje. Tak nagle by lampa wysiadła, czy to może coś mi w serwisie z 30D spieprzyli i to spowodowało usterkę lamy?
ma ktoś jakiś pomysł?
Witam, mam problem, ponieważ dziś padła mi moja 420EX speedlite.
Robię sobie zdjęcia elegancko a tu nagle przestaje błyskać.
Po włączeniu jest ciągły dzwięk-pisk jakby zaczynała się ładować ale lampka do wyzwalania ręcznego się nie świeci ani lampa nie reaguje na naciśnięcie spustu migawki.
Co to może być?
Zajmuje się ktoś naprawą lamp w Warszawie?
Nie na pewno nie, wiadomo że pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem akuniestety to nie jest problem baterii.....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze jak się próbuje ładować to są jakieś trzaski tak jakby spięcie jakieś.
Są miejsca gdzie można naprawić lampe w Warszawie?
Ostatnio edytowane przez mikeqp ; 25-05-2008 o 22:25 Powód: Automerged Doublepost
Tak, dwa autoryzowane serwisy Canona:
https://self-service.canon-europe.co...NK_ID=8270#top
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj