Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Sigma 24-70 /2,8 kontra Tamron 28-75 /2.8

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar nuovo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    doloz kasy i kup Canona...
    Tak też bym wolał. Ale to, że bym wolał nie oznacza, że mogę( niestety). Myślałem o EF 17-40 4L tylko, że to ponad 2xcena tamrona, a o 24-70 2.8L nawet nie wspomnę.

Wszystko było by łatwiejsze jakby było ciut więcej kaski. A może tak 17-40 na raty?? OPłaca sie dokładać do tego szkła w porównaniu z Tamronem (jeśli chodzi o AF, USM i wykonanie - to pewnie warto, a optycznie)??

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuovo Zobacz posta
    Tak też bym wolał. Ale to, że bym wolał nie oznacza, że mogę( niestety). Myślałem o EF 17-40 4L tylko, że to ponad 2xcena tamrona, a o 24-70 2.8L nawet nie wspomnę.

Wszystko było by łatwiejsze jakby było ciut więcej kaski. A może tak 17-40 na raty?? OPłaca sie dokładać do tego szkła w porównaniu z Tamronem (jeśli chodzi o AF, USM i wykonanie - to pewnie warto, a optycznie)??
    Poczytasz wiele o 17-40 L
    Ja biegałem z tym szkłem sporo. Chwilowo mnie nie stać na zakup, ale jest to jeden z priorytetów. Będzie Ci trochę brakowało zooma, ale to krajobrazów i zdjęć wnętrz jest bardzo świetny. A jak kiedys zakupisz FF to dopiero będziesz zadowolony.

Uprawnienia umieszczania postów