Strona 24 z 48 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Moje osobiste zdanie na temat tego szkła jest takie, że jest stanowczo zbyt drogie jak na dziure 4.0 Jeśli chodzi o ostrość to rewelacyjne też nie jest. Ja niedługo będę sterował w kierunku Sigmy 18-50 f 2.8, szkło solidne, sprawdzone, długa gwarancja. Tamron odpada ze wzgledu na brak serwisu.

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korean Zobacz posta
    Bo nadal się waham czy porzucenie wygody dla jakości się opłaca (użyłem szukaj ale nic konkretnego nie znalazłem)
    Ja też poszukuję. Testy tamrona i owej elki na optycznych przekonały mnie do końca, że elki nie wezmę. Tylko już nie dyskutujmy, czy słusznie, czy nie, bo dla mnie nie jest warta tej kasy i koniec dyskusji. Tamrona się boję, choć 90 proc. sampli z tego szkła jest kapitalna, sigmę ostatnio podpiąłem i namacalnie sprawdziłem, że jest kompletnie nie ostra, wolę już mojego kita. Więc co? Może ta stałka właśnie?
    Uprzejmie proszę o rzeczowe wypowiedzi a nie bicie piany. Pozdrówka.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Ja też poszukuję. Testy tamrona i owej elki na optycznych przekonały mnie do końca, że elki nie wezmę. Tylko już nie dyskutujmy, czy słusznie, czy nie, bo dla mnie nie jest warta tej kasy i koniec dyskusji. Tamrona się boję, choć 90 proc. sampli z tego szkła jest kapitalna, sigmę ostatnio podpiąłem i namacalnie sprawdziłem, że jest kompletnie nie ostra, wolę już mojego kita. Więc co? Może ta stałka właśnie?
    Uprzejmie proszę o rzeczowe wypowiedzi a nie bicie piany. Pozdrówka.
    Ciekawe, czy ten sezon przyniesie wreszcie jakąś alternatywę. Z pewnością byłaby nią zmiana stosunku serwisu Tamrona w Polsce. Ale bez konkurencji na rynku nie mają motywacji.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

no Sigma niby jest ok ale podobniez ma dez duza abberacje no i wooolna. Zeby Tamron mial porzadny serwis to kasuje te sigme. Z Tamronem na razie sytuacja wyglada tak ze jesli nie sprawdzisz dokladnie w sklepie i bedziesz przekonany w 101% ze jest ok to wtedy bierz. Natomiast zadne tak kupowanie na zasadzie bo moze serwis naprawi. Z allegro tez srednio polecam. Poza tym wiele egzemplarzy ma same w sobie FF i BF, wiec po prostu uwazac i spedzic nawet 2 godziny na testowaniu niz pozniej pluc w brode.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    no Sigma niby jest ok ale podobniez ma dez duza abberacje no i wooolna. Zeby Tamron mial porzadny serwis to kasuje te sigme. Z Tamronem na razie sytuacja wyglada tak ze jesli nie sprawdzisz dokladnie w sklepie i bedziesz przekonany w 101% ze jest ok to wtedy bierz. Natomiast zadne tak kupowanie na zasadzie bo moze serwis naprawi. Z allegro tez srednio polecam. Poza tym wiele egzemplarzy ma same w sobie FF i BF, wiec po prostu uwazac i spedzic nawet 2 godziny na testowaniu niz pozniej pluc w brode.
    Masz rację co do tamrona, a sigmy miałem bardzo kiepski egzemplarz, naprawdę nie był ostry. Podtrzymuję temat tej stałki canona (20mm). Jakieś informacje?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A co powiecie o szkiełku pt. Canon EF 20mm f/2.8 USM ?
    Może jest to jakaś pośrednia alternatywa do krajobrazów?
    Ma ktoś to cacko?
    20/2.8 do krajobrazów? Niezły pomysł. Szczególnie to światło przy krajobrazach się przyda . Jest stanowczo za wąski.

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Moje osobiste zdanie na temat tego szkła jest takie, że jest stanowczo zbyt drogie jak na dziure 4.0 Jeśli chodzi o ostrość to rewelacyjne też nie jest. Ja niedługo będę sterował w kierunku Sigmy 18-50 f 2.8, szkło solidne, sprawdzone, długa gwarancja. Tamron odpada ze wzgledu na brak serwisu.

Pozdrawiam
    Miałem tę sigmę. Jeżeli narzekasz na ostrość 17-40 i piszesz, że ta sigma jest solidna to nie rozumiem. Nie jest ona wcale ostrzejsza, a obraz przy F2.8 pozostawia wiele do życzenia, co innego tamron. Jeżeli do sigmy dodać aberrację, i zawodny AF to już wogóle porównania nie ma.
    Co do ceny to mi akurat udało się kupić L-kę za 2300PLN (był taki okres przed końcem roku) i uważam, że jest warta tych pieniędzy.
    Pod względem jakości zdjęć jedyną alternatywą dla 17-40 mógłby być Tamron 17-50 gdyby poprawić mu ten AF. I tak niestety zostałem skazany na 17-40, z którego pomimo różnych opinii jestem naprawdę zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 22-01-2007 o 23:11
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Podtrzymuję temat tej stałki canona (20mm). Jakieś informacje?
    Tak, dzieki nieprzychylnym opinia mozna ja tanio wyczaic na allegro.
    Sa dobre i zle egzemplarze. Sam sie o tym przekonalem.
    Widze ze masz 350D i 18-55 - moge ci porownac ta 20-stke z tym zestawem.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tak, dzieki nieprzychylnym opinia mozna ja tanio wyczaic na allegro.
    Sa dobre i zle egzemplarze. Sam sie o tym przekonalem.
    Widze ze masz 350D i 18-55 - moge ci porownac ta 20-stke z tym zestawem.
    No właśnie zauważyłem rozbieżności. Testy, sample - żyletka, a np. na optycznych duże baty. Ale tam też kiepsko wypadła nasza tematyczna eleczka...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Nie wiem moze bylo ale poczekajmy na Tokine 16-50. choc ja musze przyznac ze do mojego tommiego nie moge miec zarzutow
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

No właśnie zauważyłem rozbieżności. Testy, sample - żyletka, a np. na optycznych duże baty. Ale tam też kiepsko wypadła nasza tematyczna eleczka...
    Tam też super wypadł AF tamrona 17-50, nie miał ani FF ani BF a jak jest w rzeczywistości to właściciele tego szkła wiedzą :razz: .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 24 z 48 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów