Pokaż wyniki od 1 do 10 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    no Sigma niby jest ok ale podobniez ma dez duza abberacje no i wooolna. Zeby Tamron mial porzadny serwis to kasuje te sigme. Z Tamronem na razie sytuacja wyglada tak ze jesli nie sprawdzisz dokladnie w sklepie i bedziesz przekonany w 101% ze jest ok to wtedy bierz. Natomiast zadne tak kupowanie na zasadzie bo moze serwis naprawi. Z allegro tez srednio polecam. Poza tym wiele egzemplarzy ma same w sobie FF i BF, wiec po prostu uwazac i spedzic nawet 2 godziny na testowaniu niz pozniej pluc w brode.
    Masz rację co do tamrona, a sigmy miałem bardzo kiepski egzemplarz, naprawdę nie był ostry. Podtrzymuję temat tej stałki canona (20mm). Jakieś informacje?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Podtrzymuję temat tej stałki canona (20mm). Jakieś informacje?
    Tak, dzieki nieprzychylnym opinia mozna ja tanio wyczaic na allegro.
    Sa dobre i zle egzemplarze. Sam sie o tym przekonalem.
    Widze ze masz 350D i 18-55 - moge ci porownac ta 20-stke z tym zestawem.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tak, dzieki nieprzychylnym opinia mozna ja tanio wyczaic na allegro.
    Sa dobre i zle egzemplarze. Sam sie o tym przekonalem.
    Widze ze masz 350D i 18-55 - moge ci porownac ta 20-stke z tym zestawem.
    No właśnie zauważyłem rozbieżności. Testy, sample - żyletka, a np. na optycznych duże baty. Ale tam też kiepsko wypadła nasza tematyczna eleczka...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    No właśnie zauważyłem rozbieżności. Testy, sample - żyletka, a np. na optycznych duże baty. Ale tam też kiepsko wypadła nasza tematyczna eleczka...
    Tam też super wypadł AF tamrona 17-50, nie miał ani FF ani BF a jak jest w rzeczywistości to właściciele tego szkła wiedzą :razz: .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Tam też super wypadł AF tamrona 17-50, nie miał ani FF ani BF a jak jest w rzeczywistości to właściciele tego szkła wiedzą :razz: .
    No w "rzeczywistosci" to jest tak ze na moim T 17-50/2.8 nie mam ani FF ani BF (ani na 17mm ani na 50mm na F2.8 ). Istnieje podobna "rzewczywistosc" dotyczaca jakosci optycznej 17-40 i rowniez celnosci jego AF (sam tej "rzeczywistosci" doswiadczylem).
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 28-01-2007 o 14:07
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    No w "rzeczywistosci" to jest tak ze na moim T 17-50/2.8 nie mam ani FF ani BF (ani na 17mm ani na 50mm na F2.8 ). Istnieje podobna "rzewczywistosc" dotyczaca jakosci optycznej 17-40 i rowniez celnosci jego AF (sam tej "rzeczywistosci" doswiadczylem).
    To trzeba powiedzieć, że jesteś jednym z nielicznych szczęściarzy.
    Była tu nawet taka ankieta i większość miała takie problemy.
    Osobiście testowałem kilka jak nie kilkanaście tamronów (przy każdej okazji bycia w jakimś sklepie podpinałem ten obiektyw) mając nadzieję, że wkońcu gdzieś trafię dobry egzemplarz i wszystkie miały FF.
    Miałem także okazję podpiąć 4 egzemplarze canona 17-40 i żaden nie miał problemów jakie tu niektórzy opisują.

Zauważ także, że (przynajmniej mój egzemplarz tak miał) przy F4 FF był już słabo widoczny a pow. F5.6 nie było go wcale. Może dlatego niektórzy tego nie widzą.
    Nie zmienia to faktu, że to bardzo dobry obiektyw i przy tej cenie nie ma konkurencji.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    To trzeba powiedzieć, że jesteś jednym z nielicznych szczęściarzy.
    nie jedyny moje Tamrony równiez nie miały problemu z AF sądząc po fotkach choc linijek nie robiłem

Miałem także okazję podpiąć 4 egzemplarze canona 17-40 i żaden nie miał problemów jakie tu niektórzy opisują.
    a moj to złom... na 120 zdjęc jakie zrobiłęm wczoraj na targach jedno jest nieostre i nie wiem czemu może to czas 1/6 bez statywu spowodował bo zapomniałem wlaczyc lampe ?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów