Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 28-01-2007 o 14:07
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
To trzeba powiedzieć, że jesteś jednym z nielicznych szczęściarzy.
Była tu nawet taka ankieta i większość miała takie problemy.
Osobiście testowałem kilka jak nie kilkanaście tamronów (przy każdej okazji bycia w jakimś sklepie podpinałem ten obiektyw) mając nadzieję, że wkońcu gdzieś trafię dobry egzemplarz i wszystkie miały FF.
Miałem także okazję podpiąć 4 egzemplarze canona 17-40 i żaden nie miał problemów jakie tu niektórzy opisują.
Zauważ także, że (przynajmniej mój egzemplarz tak miał) przy F4 FF był już słabo widoczny a pow. F5.6 nie było go wcale. Może dlatego niektórzy tego nie widzą.
Nie zmienia to faktu, że to bardzo dobry obiektyw i przy tej cenie nie ma konkurencji.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
nie jedyny moje Tamrony równiez nie miały problemu z AF sądząc po fotkach choc linijek nie robiłem
a moj to złom... na 120 zdjęc jakie zrobiłęm wczoraj na targach jedno jest nieostre i nie wiem czemuMiałem także okazję podpiąć 4 egzemplarze canona 17-40 i żaden nie miał problemów jakie tu niektórzy opisują.może to czas 1/6 bez statywu spowodował bo zapomniałem wlaczyc lampe ?
![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple