Pokaż wyniki od 1 do 10 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

JaBlam , na żytniej ci nie naprawią bo własnie moj tamron i reszta co w stopce jest tam własnie. Miła pani a potem pan technik poinformowali mnie, że tamrona nie skalibrują!!! jesli chce moga puszke do tamrona skalibrowac a potem szkła canona do body-paranoja!! technik powiedział że jesli jakis zewnętrzny pierscien wymienic to tak ale by w elektronike szkła to niestety. najlepiej bo w sklepie pan mi powiedział zebym -jak wróci sprzet z zytniej- wysłał puszke z tamronem do Gdańska i tam mi body do tamrona dopasują...nic dodać nic ująć-chore. A juz pisałem w podobnym wątku że to tamron robi do canonow a nie canon puszki do obiektywów tamrona ( sprzedac w cholere wsze tamrony ...!!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    sprzedac w cholere wsze tamrony ...!!!!
    Nie przesadzajmy.
    To, że kilku osobom trafił się kiepski egzemplarz nie znaczy, że wszystkie Tamrony są do bani. Jak poczytacie forum to okaże się, że kiepskie egzemplarze trafiają się i Sigmom, i Tamronom, i Tokinom, i również Canonom.
    Sam używam dwóch Tamronów (28-75 oraz 17-35) i nie mam im nic do zarzucenia.
    Nie wiem jak weszliście w posiadanie swoich obiektywów, ale nie wyobrażam sobie kupna szkła bez jego sprawdzenia. Nie mając możliwości podpięcia szkła do body, zrobienia kilku fotek i ocenienia ich - po prostu nie kupuję, choćby nie wiem jaka była okazja (z reszstą im większa okazja, tym bardziej podejrzana). Jeszcze nie trafił mi się trefny egzemplarz (a trochę obiektywów już miałem okazję używać - tak w cyfrze, jak i w analogach).
    A może po prostu miałem szczęście ? (co nie zmienia faktu, że kwestia serwisu Tamrona woła o pomstę do nieba)

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uprawnienia umieszczania postów