Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: 400 5,6L + TC x1,4 vs 300 2,8L IS +TC x2

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    oglądałem wczoraj testy na photozone i tam " testowo " 300 2,8L IS + tc x2wypada gorzej od gołej 400 ale rożnica nie jest kosmiczna.
    No właśnie problem w tym że to jest dość równa konkurencja Porównujesz jedną z 2-3 najlepszych stałek na świecie z popularnym, dobrym tele, ale temu drugiemu dajesz fory mniej więcej takie, że szanse się wyrównują :-D Ja myślę, że mając taki wybór nie powinieneś się aż tak skupiać na jakości, a zdecydowac właśnie ze względu na "te inne" cechy. Ja bym brał 300.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No właśnie problem w tym że to jest dość równa konkurencja Porównujesz jedną z 2-3 najlepszych stałek na świecie z popularnym, dobrym tele, ale temu drugiemu dajesz fory mniej więcej takie, że szanse się wyrównują :-D Ja myślę, że mając taki wybór nie powinieneś się aż tak skupiać na jakości, a zdecydowac właśnie ze względu na "te inne" cechy. Ja bym brał 300.
    No włąśnie wszytko przemawia za tą 300 oprócz ceny !! i wagi ( wage bym chyba przeżył ) Sęk w tym że musiałbym sprzedać wszystko co mam 70-200 2,8L 300 4,0L 400 5,6L i dołaożyć jeszce z 5000zł . Po częśći to szkło wraz z konwerterami zastąpiło by wszystkie wymienione wyżej no może za wyjątkiem zakresu do 200mm ( ale akurat na nim mi mało zależy )

Warto ??????????

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    No włąśnie wszytko przemawia za tą 300 oprócz ceny !! i wagi ( wage bym chyba przeżył )
    Moment moment... to nie tak miało być ;-)
    Cytat Zamieszczone przez paweleverest
    Nie interesuje mnie różnica w cenie, różnica w ogniskowych, różnica w świetle , w szybkosci i działaniu AF, różnica gabarytów itd...
    I na tej podstawie napisałem, że konkurencja równa, ale lekko w stronę 300

Jeśli choć trochę musisz się ograniczać finansowo, to oczywiście że 400+TC!

Uprawnienia umieszczania postów