Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: Folia ochronna na ekran 30D

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Cos czuje, ze przed polarem nakrecasz UVke, zeby Ci sie filterek nie porysowal Wierz mi, ze tego tworzywa, ktore chroni LCD nie mozna tak latwo zarysowac. To nie jest jakis zwykly tandetny plastik. Wiadomo, ze jak przejedziesz po nim nozem to go zarysujesz, ale w takim przypadku to i folia Ci nie pomoze. Takie zabawy z foliami to jest po prostu przewrazliwienie.
    Dominique, rozne sa potrzeby ludzi, skoro ta folia nie przeszkadza a moze pomoc to czemu nie? Co w tym zlego? ja wydalem 9 zl i nie robie z tego wielkiego halo. Moze akurat wydalem mniej na zabezpieczenie LCD niz ktos na packi fajek i pol litra zeby sie aparat w reku nie trzasl. Ja np nie rozumiem jak mozna robic dyfuzor z pojemnika po filmach a makro z rury kartonowej. Skoro wydalem te kilka tys na aparat to kupno dyfuzora za 70 zl to chyba nie tak duzo. Pewnie. Lepiej biegac z dyfuzorem - po danonie a za oszczedzone pieniadze dobrze sie nawalic.... Jak napisalem rozne ludzie maja potrzeby!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Co tam jakies folijki na LCD, czy reszta obudowy sie nie liczy ???
    Proponuje cos takiego:
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search
    noo heh, to dobre jest...

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Dominique, rozne sa potrzeby ludzi, skoro ta folia nie przeszkadza a moze pomoc to czemu nie? Co w tym zlego? ja wydalem 9 zl i nie robie z tego wielkiego halo. Moze akurat wydalem mniej na zabezpieczenie LCD niz ktos na packi fajek i pol litra zeby sie aparat w reku nie trzasl. Ja np nie rozumiem jak mozna robic dyfuzor z pojemnika po filmach a makro z rury kartonowej. Skoro wydalem te kilka tys na aparat to kupno dyfuzora za 70 zl to chyba nie tak duzo. Pewnie. Lepiej biegac z dyfuzorem - po danonie a za oszczedzone pieniadze dobrze sie nawalic.... Jak napisalem rozne ludzie maja potrzeby!
    spokooooojnie...bez urazy i nerwacji :]
    to ja tez kupie sobie folijke :] (moze zostanie troche na komórke)
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Co tam jakies folijki na LCD, czy reszta obudowy sie nie liczy ???
    Proponuje cos takiego:
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search
    No właśnie ja na to czekam aż mi przyślą . Jest zresztą osobny wątek o tym .
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18013
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Dominique, rozne sa potrzeby ludzi, skoro ta folia nie przeszkadza a moze pomoc to czemu nie?
    Mi osobiscie by przeszkadzala

Jak napisalem rozne ludzie maja potrzeby!
    No i ja to szanuje

Napisalem swoja opnie (nie tylko zreszta ja) aby przyszli nabywcy kosmicznej folii za 9PLN mieli pelny obraz sytuacji. Dzieki temu moze im zostac pare zlociszy na trzy piwa tudziez paczke fajek i drozdzowke

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Dzieki temu moze im zostac pare zlociszy na trzy piwa tudziez paczke fajek i drozdzowke
    Ale to raczej jakieś siuśki ciotki Franki za to kupisz przynajmniej u nas .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale to raczej jakieś siuśki ciotki Franki za to kupisz przynajmniej u nas .
    Jak pojdzie z butelkami to na trzy leszki powinno mu wystarczyc

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

mój wcześniejszy 300D przez dwa lata ostrego użytkowania poobdzierał sie w różnych miejscach ( ale to chyba było spowodowane tym syfiatym srebrnym lakierem na który wówczas była moda - na czałe szcęście przemineła )ale ekran pozostawał czysty. Pozostawał aż do ostatniego tygodnia przed sprzedażą . Wtedy to z niewyjaśnionych dla mnie przyczyn ( chyba wpadł w jakięś delikatne kobiece rączki :> )na ekranie pojawiła sie ryska - niewielka ale .. wku...jąca . Niesmak wywołany tym zajściem i upierdliwością kupującego sprawił że na nowy 30 D nakleiłem folie. Jak dla mnie jest ona neutralna i w niczym mi nie przeszkadza . Zastanawiam się tylko co bedzie jak przyjdzie czas żeby ją sciągnąć

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No właśnie ja na to czekam aż mi przyślą . Jest zresztą osobny wątek o tym .
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18013
    Przepraszam, ale nie wiedzialem o tym watku.
    A co do folijek to...
    Jeden lubi czekolade, a drugi jak mu nogi smierdza.

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Ja tez uzywam foli od czasu kiedy porysowal mi sie lcd w trabancie delikatnie ale jednak, staram sie dbac o sprzet a jednak te ryski sie pojawily i w koncu doszedlem jak, poprostu od guzikow koszuli, widzocznie jak sobie aparat od czasu do czasu luzno wisial to sie porysowalo, tak ze od tego czasu profilaktycznie zakladam folijke ale tylko taka bezklejowa na wode, choc patrzy sie przez to nieco gorzej, ale przy ewentualnej odsprzedarzy lcd jak nowy co dla niektorych ma znaczenie
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A jak to się mocuje na tą wodę??? Dużo tej wody trzeba nalać? Aparatu przy okazji się nie zalewa wtedy?

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów