z reki przy efektywnych 800mm i f/6.3 (ktore jak widac dobrze jeszcze domknac)?
po drugie, masz 70-200/4 a podchodzisz tak entuzjastycznie do tej jakosci z 50-500?
z reki przy efektywnych 800mm i f/6.3 (ktore jak widac dobrze jeszcze domknac)?
po drugie, masz 70-200/4 a podchodzisz tak entuzjastycznie do tej jakosci z 50-500?
z reki praktycznie nie ma sznas na ostra fotke, no chyba ze akurat waruni bylyby idealne, obiekt nie za daleko i statyczny- wtedy może ;-) .. ale tak to monopod minimum..
wiesz, jak na 10x zoom to uwazam, ze jest naprawde bardzo dobrzeZamieszczone przez pazurek
wiadomo, ze nie jest to jakosc stalki czy zooma ze znacznie mniejsza krotnoscia ale wszystko zalezy od tego do czego to szkło bedzie potrzebne.. jesli tylko do np. ptakow - stałki, jesli natomiast jako uniwersalne tele za przystepna cene to IMHO ta Sigma wlasnie to zapewnia
.. i mowie to z pozycji pstrykacza hobbysty ktory niekoniecznie chce przeznaczac na szkła wszystkie pieniadze a potem wozic je wszystkie ze soba na wakacje
edit: jutro (jesli pogoda dopisze) chce zrobic jeszcze jeden test, tzn. jak wyglada obraz przy kolejnych przyslonach od 6,3 do np. 10.. potem juz mam nadzieje tylko "szybka sesja" na uczelni i wyjazdy w plener![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 10-01-2007 o 19:38
ok.. na koniec cos co mi sie w zyciu nie slino ale widac w ostatecznosci mozna ta sigma robic zdjecia na 500mm (800mm na cropie) z reki :grin: .. poniewaz pogoda jest kiepska (chmury i tylko czasem na chwile jakis promien slonca sie przebije) nie mialem wielkiego wyboru i poszedlem na calosc![]()
iso 800, f10, t-1/125s - zdjecie Z REKI![]()
auto stalo na parkingu jakies 50m od mojego bloku, fotografowane z 6 pietra.. na oko dystans to okolo 100 metrow..
ponizej wyniki - pierwsze prosto z aparatu, drugie po lekkiej korekcie poziomow i usm w PS-ie 8)
wniosek - bez IS tez da sie zyc![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 11-01-2007 o 14:40