Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Nikon mniej szumi....

Mieszany widok

Domyślnie

remol71, to nie szkiełko u Nikona. Poczytaj sobie dlaczego astrofotografowie z N-kami zaraz po zrobieniu zdjęcia wyciągają baterię w momencie, kiedy aparat robi redukcję szumów. To obróbka RAWów ucina Ci kropeczkę nad i.

Tak czy siak, poza zastosowaniami ekstremalnymi, nie widzę sensu tak wielkiego przywiązywania wagi do szumienia.

A co do forów dyskusyjnych, to jedno warte drugiego...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    (...)
    bo gdy sie tak zastanowic głebiej nad tym to sprzet jaki wiekszosc tu posiada wart jest czesto grubo ponad 10 czy nawet 15 tys zł... wiec wydac tyle kasy(na ktorą przecież trzeba sie napracowac) i byc nieszczesliwym to chyba juz podchodzi pod leczenie psychiatryczne gdyż unieszczesliwianie sie za takie pieniądze do normy nie nalezy
    Tylko weź pod uwagę kto na ogół najwięcej narzeka. Albo Ci co dopiero wybierają albo Ci co mają najtańsze body z najtańszymi szkłami, a tu jak wiadomo Canon nie rozpieszcza.
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    (...)to na ktorym formu człowiek zamierza sie wypowiadac i zostac wysmiany...
    wiec trzeba sobie odpowiedziec na jedno zaje... scie wazne pytanie...

czy chcesz zyc forum nikona zimnym, merytorycznym z drwina na dosc niskim poziomie... czy wsród nie do konca normalnych uzytkowników forum Canona gdzie merytoryka wypowiedzi ma czesto drugorzedne znaczenie ale za to drwina jest duzo wyższego lotu???

BTW bardziej wysublimowany humor swiadczy o wyższym, średnim poziomie intelektualnym uzytkowników danej marki...

wiec reasumując...

chcesz popasc w kompleksy wybierz nikona... chcesz sie dobrze bawic nie pozostaje inny wybór jak canon
    Oj tu się bardzo nie zgodzę. Zwłaszcza co do poziomu drwiny. Czasami tarzam się ze śmiechu czytając wspomniane forum .

Cytat Zamieszczone przez ynse Zobacz posta
    remol71, to nie szkiełko u Nikona. Poczytaj sobie dlaczego astrofotografowie z N-kami zaraz po zrobieniu zdjęcia wyciągają baterię w momencie, kiedy aparat robi redukcję szumów. To obróbka RAWów ucina Ci kropeczkę nad i.

Tak czy siak, poza zastosowaniami ekstremalnymi, nie widzę sensu tak wielkiego przywiązywania wagi do szumienia.

A co do forów dyskusyjnych, to jedno warte drugiego...
    No mnie się też wydaje, że to mydełko to częściowo sprawa obróbki, zwłaszcza że właśnie nikon jest znany z tego, że nie daje zbyt mocnych filtrów AA. Zresztą być może że to jest wypadkowa wielu czynników w zależności od body.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów