Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: body do kalibracji

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No ja w tej chwili uzywam Tamrona 28-75 2.8 XR Di ktory pracuje mi gorzej z D30 niz pozostale obiektywy (Canon 50 czy Sigma 105) oczywiscie nie zakladam ze bede focil na 28 mm z dziura 2.8, ale mimo wszystko tak do F8 to jest srednio. Podobno takie dobre szklo. CHyba ze mi sie gorszy egzemplarz trafil. na 50mm i wiecej dziala BJUTI. Nie wiem czy ten obiektyw da sie wyregulowac.. Czy w Canonie moga to zrobic.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tego co wiem, to na Żytniej kalibrują tylko obiektywy Canona.
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

właśnie dzwoniłem i pani zakomunikowała że tamronem zajmą się odpłatnie..I tu mam pytanie co zrobić czy sie zgadzac bo tamron jeszcze na gwarancji i jak coś pogrzebią i potem jakby tak nie daj Boże to niech Pan Bóg broni...??

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A nie podawali ci kosztow jakie trzeba poniesc za kalibracje obiektywow innych niz Canon?
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    A nie podawali ci kosztow jakie trzeba poniesc za kalibracje obiektywow innych niz Canon?
    mam dzwonić po 12-tej to od razu napisze. Nie wiesz czy jak mam tamrona na gwarancji i np FF to czy tamron cos zadzaiała podobno jest serwis w Gdańsku??

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Niestety nie wiem. Ale ty masz FF na calej dlugosci? Kurcze szkoda ze blizej Kraka nie mieszkasz. Bo widze ze moznaby porownac szkla. Moj Tamron dobrze sobie radzi na dluzszych no i nie wiem czy taka jego przypadlosc czy wszystkie tak maja. Szkoda bo chcialem go uzyc na koncercie z niezbyt duza scena no i ten szeroki na malych dziurach troche mnie martwi
    Jarek

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

jablam- ja krakus jestem i firme tez mam w kr ale czau potwornie mało zwłaszcza w tym tyg.W przyszłym tyg może chwile bym znalazł narazie mam BF w tamronie niewielki do ok 50mm a przy 75mm jest już prawie ok.Ale jak nie dam kalibrować tamrona (gwarancja) to po kalibracji body pewnie pojawi sie FF.

no i dowiedziałem sie ....NIC tylko tyle, że po kalibracji canonow jesli z tamronem bedzie coś nie tak to bedą sie ze mną kontaktować...najpóżniej do 19.01.2007 no bo i mają 14 dni...

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No w tym tygodniu to nieeeee... Jak juz aparat dostaniesz.. I jak bedzie wiadomo co i jak.!
    Jarek

Miasto
    Wadowice,Kraków

Unhappy

ale jaja dostałem sms-a z żytniej- z bramki sms by sie nie narazić na koszty- abym sie skontaktował z serwisem i nr-y jak niżej. dzwonie od 9-tej i albo zajęty albo wolny i po wybraniu serwisu na muzyczce sie kończy!! wywaliłem już chyba ze 2 dychy na połączenia z sekretarką i kicha. dzwonie cały czas i szlag mnie juz trafia!! a może ktoś zna inny nr tel oprócz tych: 22/ 862 41 39; 38, ??? na infolinie sie nie dodzwonię bo tylko z komorki dzwonie A miało być tak pieknie

no udało się.- pani w koncu odebrała i tak sie sprawa ma JaBlam: 17-40 miał BF i 50/1,4 tez tamrona niezrobia chyba,że dopasuja body do tamrona (zakazałem) a potem szkła canona do body-bzdura!! podciągneli body i 17-40 jest oki coz racji wiekszej GO i tak nie było tragicznie a 50/1,4 jak ostrzy z nieskonczonosci jest ok a jak od zera to ma lekki FF- niech mi ktos powie czy tak ma być?????? wg mnie to też bzdura!! Ale pan technik stwierdził, że mogę się z tym zgadzać albo nie ale te szkła taką bezwładność mają jak odeśla - sprawdzę i.....??? A co zrobić z tamronem - bo teraz ma podobno cholerny FF - jest na gwarancji do maja- czy do sklepu reklamować??- no chyba tak...!!??

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    50/1,4 jak ostrzy z nieskonczonosci jest ok a jak od zera to ma lekki FF- niech mi ktos powie czy tak ma być?????? wg mnie to też bzdura!! Ale pan technik stwierdził, że mogę się z tym zgadzać albo nie ale te szkła taką bezwładność mają jak odeśla - sprawdzę i.....???
    Tak, wiele egzemplarzy 50/1.4 to taka właśnie tandeta. Wymieniałem 4 razy i 5 sztuka jest już ok, tzn. nie przestrzela, ale dla odmiany mam z nim stały BF i dopiero po sprawdzeniu z innym body będę się zastanawiał co z tym zrobić.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów