Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: szukanie laptopa

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

czytam sobie fachowców i mi ręce opadają ..... tak naprawdę to nie wiem skąd informacje ..... w/g mnie

Acer - bardzo fajne komputerki dobry stosunek cena/jakość można mieć wypasa dużo taniej niż inne ... aha Acer w zeszłym roku sprzedał najwięcej laptpów na świecie ... i IMHO nie ma już jakiejś specjalnej różnicy jakości ze "starymi markami" a nawet jest lepszy od serii entry level większości z nich ....

Asus - to marka która z laptopami wyszła stosunkowo niedawno 4-5 lat temu co niezmienia faktu że od 10 jest jednym z najwuiększych producentów laptopów OEM dla innych często dużych marek !!! (podobno ok 25% wszystkich laptopów jest produkcji asusa) niestety słaba dystrybucja i serwis w naszym kraju ..... (firma która produkuje ARISTO)

BTW wydaje mi się że laptopy podonbnie jak inne rzeczy (telefony telewizory itp) produkowane są teraz z obliczeniem na 3-4 lata max i skończyła się epoka laptopów na 10lat ....

HP- NIGDY kto był w serwisie to wie ... żeby mi dopłacali to bym olał ......... serwis jest zły, bezczelny i mało ich obchodzi klient, robią co chcą a odwołać się można w parapet... przyklad oddajesz prawie nowego laptopa z uszkodzoną płytą główną a oni oddają inną sztukę chodzoną ale nie zniszczoną (pewnie refurb) i GÓWNO ICH TO OBCHODZI tak samo z innym sprzętem HP (jest to zgodne z prawem)- NIGDY HP
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 08-01-2007 o 10:01

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    BTW wydaje mi się że laptopy podonbnie jak inne rzeczy (telefony telewizory itp) produkowane są teraz z obliczeniem na 3-4 lata max i skończyła się epoka laptopów na 10lat ....
    Cos w tym jest, bo tez zauwazylem, ze rzeczy wokol nas sa coraz gorzej wykonane. Boli mnie to, ze nawet w tych z najwyzszej polki (np. kom. Nokii) schodzi farba, zcieraja sie przyciski itp. itd...
    Jednak jesli chodzi o komputery... coz - ja nigdy ich nie kupowalem na 10 lat :wink:

Domyślnie

Potwierdzam to co pisze POPMART, nie serwisowałem jeszcze żadnego laptopa HP, ale drukarek kilkanaście i faktycznie oddają w większości przypadków inne sprawne nie nowe urządzenie Nie jest to wesoła wiadomość.
    Pozdrawiam

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    Potwierdzam to co pisze POPMART, nie serwisowałem jeszcze żadnego laptopa HP, ale drukarek kilkanaście i faktycznie oddają w większości przypadków inne sprawne nie nowe urządzenie Nie jest to wesoła wiadomość.
    Pozdrawiam

ja tam byłem osobiście i widziałem te stosy najtańszych drukarek do wymiany ... przychodzi klient, gość sprawdza ekspertyzę w kompie , podchodzi do stosu wybiera sprawną naprawioną inną drukarkę, spisuje numery wydaje z papierem i na pytanie klienta o to co widział zbywa go natychmiast i gburowato pokazując odpowiednie przepisy zamieszczone na ścianie.... podejrzewam że z notebookami jest dość podobnie choć pewnie na mniejszą skalę i na zapleczu ... serwisowałem dużą drukarkę za ok 15000pln i także przysłali inną ... była chryja bo właściciel miał ją jako środek trwały i wiecie numery te sprawy dokumenty itp jednym słowem nie był szczęśliwy ...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    oddajesz prawie nowego laptopa z uszkodzoną płytą główną a oni oddają inną sztukę chodzoną ale nie zniszczoną (pewnie refurb)
    nie spotkalem sie z czyms takim :-? poza tym wlasnie zapytalem serwisanta i rowniez twierdzi, ze takiego przypadku nigdy nie bylo.

Uprawnienia umieszczania postów