Muflon, mnie też się wydaje że oni czyszczą tą matrycę tak samo jak ja. Tylko ludziom o tym nie mówią, bo by snobizm canonierów znacznie po****dł
ToMo, do marketu po patyczki śmigaj i nie pękaj. Szkoda kasy na duperele.
Muflon, mnie też się wydaje że oni czyszczą tą matrycę tak samo jak ja. Tylko ludziom o tym nie mówią, bo by snobizm canonierów znacznie po****dł
ToMo, do marketu po patyczki śmigaj i nie pękaj. Szkoda kasy na duperele.
FOTOINKWIZYTOR
marantz, próbowałem patyczkami na sucho i jeden taki wkur...jacy paproch zszedł ale mam wiele plamek jakby rozmytych i one są dalej i nie wiem czy w spirycie nie zwilżyć ??
Mam coś dla onanistów http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5238
Co do tłustych smug... po pierwszy razie u siebie też tak miałem. Tego na zdjęciach nie widać, u mnie po kilkunastu czyszczeniach zwyczajnie tych smug już nie widać. Zostały wyczyszczone. Widocznie miałeś jakiegoś tłustego paprocha który z czasem utył jeszcze bardziej![]()
FOTOINKWIZYTOR
Jak ktos nawiedzony to zawsze może wyciagac filtr i myc w myjce ultradzwiekowej rewelkaA powaznie to mozna kupic fajne patyczki do wymazow w aptece (jalowe heheh)
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
patyczki rulezz a kłaczki to pikuś....łatwo się je zdmuchuje....![]()
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
tzn. nie rozumiem czyscicie tymi patyczkami na sucho??
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
i taki szorowanie na sucho cos daje? Tzn. usuwa plamy wywolane kondensacja, czy tylko je rozmazuje?
Ostatnio edytowane przez kris75 ; 31-12-2006 o 15:12
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Tak to działa, że matryca lśni czystością i dlatego mam tam gdzie mam bajery w stylu samoczyszczącej matrycy.
FOTOINKWIZYTOR