Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86

Wątek: czyszczenie matrycy mam patent

salonmops
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    panowie bo mnie to czeka - jak wygląda z 300d? i jakich płynów używacie? czy może na sucho?
    właśnie na sucho mi nie chciało zejść to sobie jeszcze pochuchałem

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Jak ktoś jest snobem to niech sobie kupuje drogie wynalazki, TYLKO PATYCZKI, działają szybko, skutecznie i bezpiecznie. Strach jest tylko za pierwszym razem, potem to nudna rutyna.
    Gdzies na forum czytalem o jakis tlustych plamach na matrycy (przypadek ze strzykawka?), ale w ciagu normalnego uzywania aparatu chyba o niczym innym niz kurz, paprochy nie moze byc mowy. Czy moze sie myle? mieliscie jakies przypadki kiedy delikatne "przejechanie" patyczkiem po matrycy nie pomoglo? Bo ponimo tego, ze juz nie jestem taki niesmialy to chyba nie byloby dobrze zaczac tym patyczkiem skrobac po matrycy?

Co do slodzenina na forum to tak na fali radosci, ze nic nie popsulem czyszczac matryce i pozostalosci po swiatecznym nastroju.
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

ja kupilem dwie szpatułki swaba(czy jak to sie tam pisze) jedną zamoczyłem w spirytusie i przejechałem matryce wziąłem drugą i przejechałęm na sucho... rewela :] nawet lepsze jak patyczki bo wykonujesz w praktyce tylko dwa ruchy po matrycy :]
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-12-2006 o 01:00
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

salonmops
    Guest

Domyślnie

[QUOTE= nie pomoglo? Bo ponimo tego, ze juz nie jestem taki niesmialy to chyba nie byloby dobrze zaczac tym patyczkiem skrobac po matrycy?

Co do slodzenina na forum to tak na fali radosci, ze nic nie popsulem czyszczac matryce i pozostalosci po swiatecznym nastroju. [/QUOTE]

ja musiałem skrobać poszła w ruch nawet sprężarka w wulkanizacji nie pomagało nic pozostało skrobanie ,a z tym straszeniem mam wrażenie że ma ktoś w tym jakiś strasznie dochodowy interes (nie wzieli pod uwage Polaków )znowu

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ja kupilem dwie szpatułki swaba(czy jak to sie tam pisze) jedną zamoczyłem w spirytusie i przejechałem matryce wziąłem drugą i przejechałęm na sucho... rewela :] nawet lepsze jak patyczki bo wykonujesz w praktyce tylko dwa ruchy po matrycy :]
    Swaby mają swoje zalety, w sumie jak piszesz dwa ruchy, tylko trochę sporo za to chcą no ale warto to kupić.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tak swoją drogą to jestem ciekawy czym w serwisie Canona czyszczą matrycę. Bo skoro te "słynne" swaby są takie drogie, to wątpię aby właśnie nimi robili w serwisie to słynne darmowe czyszczenie. Ale bym się uśmiał, widząc bardziej "laryngologiczne" podejście do tej sprawy
    FOTOINKWIZYTOR

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Tak swoją drogą to jestem ciekawy czym w serwisie Canona czyszczą matrycę. Bo skoro te "słynne" swaby są takie drogie, to wątpię aby właśnie nimi robili w serwisie to słynne darmowe czyszczenie. Ale bym się uśmiał, widząc bardziej "laryngologiczne" podejście do tej sprawy
    Nie wiem jak to jest standardowo ale jak wysłaliśmy z kolegą 20-tkę do czyszczenia - a była fest zasyfiona to powiedzieli, że oni rozbierają aparat i myją czymś ten filtr.

Tak BTW to jak przeczytałem tytuł tego wątku to się ucieszyłem, że może wreszcie ktoś coś skutecznego wymyślił .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem jak to jest standardowo ale jak wysłaliśmy z kolegą 20-tkę do czyszczenia - a była fest zasyfiona to powiedzieli, że oni rozbierają aparat i myją czymś ten filtr.
    taaa... biorą mopa, wiadro z Ajaksem i jada

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak BTW to jak przeczytałem tytuł tego wątku to się ucieszyłem, że może wreszcie ktoś coś skutecznego wymyślił .
    skutecznego tzn? raz wyczysci i juz nigdy wiecej nie trzeba..? stary tak to nawet w Erze nie mają
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tak coś mnie tknęło i sprawdziłem swój post sprzed prawie równo dwóch lat.... no i proszę http://canon-board.info/showthread.p...ght=patyczkami :-D

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Macie może jakiś namiar na te swab-y w Polsce?
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów