Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

martini
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    Ja mam ustawione na +1 i niestety nic to nie pomaga ,a co do 5 tysi to ja bardzo przpraszam ale ile wedlug was powinien kosztowac aparat zeby dobrze foty wyswietlal moze 50 tysi ,ludzie nie popadajcie w paranoje ,gro społeczeństwa kupuje aparaty za ok 500-900zł bo takie sa realia a jesli ja kupuje za 5 tysi to mam prwo czegos wymagac ,bo na tych 5 to sie nie kończy bo to nie kompakt tylko optyke trzeba kupic za kolejne 15 tys żeby miec czym pracowac i lampy i karty i torby i światła i tak dalej wiec nie pisz mi ze 5 tysi zalatwia sprawe kolego .Pozdrawiam.(Oczywiscie ten text o 5 tys to nie do CICHEGO
    to wybacz ale ty chyba jestes niepowazny jak dopiero teraz wpadles na to ze wydatek na dslr nie konczy sie na samym zakupie.

to trzeba bylo kupic zwykly kompakt za tysiac zloty, a nie zalic sie teraz wszystkim jakie to drogie, nikt cie do kupna lustra nie zmuszal. Zazwyczaj ludzie licza sie z kosztami uzytkowania takiego sprzetu.. zazwyczaj..

sory za ot. mozecie dalej dysktuowac o lcd ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

martini , ale to nie chodzi o to ile trzeba wydać na system, tylko ze aparat za 5kzł powinien działać perfekcyjnie i koniec kropka. A zwłaszcza takie małe popularne Coś jak wyświetlacz LCD, których są miliony dookoła nas.

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ale przecież wyświetlacz w 5d jest identyko, również z żółtym czy tam zielonym zafarbem. Mnie to powiem szczerze ani ziębi ani parzy
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martini Zobacz posta
    to wybacz ale ty chyba jestes niepowazny jak dopiero teraz wpadles na to ze wydatek na dslr nie konczy sie na samym zakupie.

to trzeba bylo kupic zwykly kompakt za tysiac zloty, a nie zalic sie teraz wszystkim jakie to drogie, nikt cie do kupna lustra nie zmuszal. Zazwyczaj ludzie licza sie z kosztami uzytkowania takiego sprzetu.. zazwyczaj..

sory za ot. mozecie dalej dysktuowac o lcd ;-)
    Przepraszam ale widze że z twoim zrozumieniem tego co czytasz jeste na opak .Ja potwierdziłem to że jak kupuje sie lustro to trzeba sie na wydatki szykowac.Nie wiesz chłopie ile kasy mam w "szklarni" wiec mi nie pier........ farmazon że jak sie kupuje lustro to już koniec wydatków(może w twoim przypadku tak było) ??: ,dokładnie czytaj to co sie pisze a nie wysuwasz jakieś dziwne wnioski.A jeżeli sie w sprzecie ma kilkadziesiat tys zł. to można od takiego zestawu "czegoś" wymagac.Kończe te gadke bo widze że czasami szkoda klawiatury na pisanie jak i tak niektórzy mają swoje "widzimisie" .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No ale przecież wyświetlacz w 5d jest identyko, również z żółtym czy tam zielonym zafarbem. Mnie to powiem szczerze ani ziębi ani parzy
    Szczerze mówiąc mnie też mimo, że bardzo dużo z niego korzystam. Zresztą nie widzę żeby to był jakiś problem.

Many74 jak się wydaje na cokolwiek pieniądze niezależnie na co i ile to się chce żeby to cokolwiek było idealne. Ale jak życie pokazuje nigdy tak nie jest i trzeba się do tego przyzwyczaić .
    Po za tym proponowałbym żebyś pisał trochę mniej emocjonalnie - szkoda zdrowia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Many74 jak się wydaje na cokolwiek pieniądze niezależnie na co i ile to się chce żeby to cokolwiek było idealne. Ale jak życie pokazuje nigdy tak nie jest i trzeba się do tego przyzwyczaić .
    Po za tym proponowałbym żebyś pisał trochę mniej emocjonalnie - szkoda zdrowia .[/QUOTE]

Widzisz już taki jestem emocjonalny ale jak mi chłop wyjeżdza z tym że trzeba bylo se kompakta kupic ,to mnie krew zalewa .Ja fotografią zajmuje sie od 18 lat (a mam 33) nie wiem ile lat ma Gosc co to napisał ale mnie wnerwił.A co do 5D to jest fakt ze te wyswietlacze tak jak w 30d niestety nie są "idealne" ,pracuje różnymi sprzetami od 1D począwszy a na 300D kiedyś skończywszy i nadal uważam że w klasie sprzętu "dla ludzi" ,czyli za normalne pieniądze 300D miał bardzo dobry wyświetlacz,a że cała reszta była dość kiepska ,no cóż takie są początki.Dobra dość moich nerwów bo mi serducho padnie.:wink:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

podsumowując wyświetlacz w 30-tce jest tak do d...,że muszę zganiać na folię naklejoną nań

many74 masz chyba 32 lata

---cmoki---
    ...trzydzieścide...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek c1 Zobacz posta
    podsumowując wyświetlacz w 30-tce jest tak do d...,że muszę zganiać na folię naklejoną nań

many74 masz chyba 32 lata

---cmoki---
    Masz racje ale sie rozpedzilem ale to już niedlugo po nowym roku i może dlatego Pozdrawiam Mariusz.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Naprawdę nie wiem, jak można narzekać na LCD w 30d/5d (to samo). Jedne z lepszych jakie widziałem. mam tutaj pod ręką 2,5 cala w Nikonie i to samo w Canonie, i jakość jest taka sama.

Tragedia to sa dopiero LCD w D5D I D7D
    Nie to,żebym sie chciał wymądrzać jako nowy ale z tym się nie mogę zgodzić.

Jak jest w 5D to nie wiem bo nie miałem ale w 7D obraz na wyswietlaczu jesli chodzi o podgląd ostrosci a mnie to szczególnie interesuje był 100% lepszy niz w 30D.
    W 30D to tragiczna papka i nie da sie ocenić ostrości.
    A tak na marginesie wyswitlacze w 5D i 7D Minolty to zupełnie rózne konstrukcje

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Wyświetlacz jest ewidentnie cienki - to ten sam co w 5D a wpierwszej łacie softwarowej do 5D Canon próbował poprawić się z tą jakością podnosząc rozpiętość podświetlenie (skala jasności wyświetlania) ale to pomogło jak umarłemu - kadzidło. Niestety - nic w tej kwesti się nie zmieniło w nowych modelach czyli: ten typ już tak ma! ....niestety...
    Wszystkie teorie odnośnie "niewłaściwości stosowania wyświetlacza" uważam za naciągane: zaletą aparatów cyfrowych jest przede wszystkim możliwość ocenienia zdjęcia natychmast "po".
    Jeśli się tego nie daje zrobić z powodu "wyświetlacz" - to obciach!
    Mniej mnie pociesza że krzywe są śliczne i że potem mogę "cuda - niewidy" w PS czy na kompie.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów