Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Wątek: eos 300D - czy warto?

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    Zdążyłam zauważyć. Tym bardziej, że w ciągu kilku godzin wątek rozbudował się na 5 stron (a to pewnie jeszcze nie koniec)

Noooo
    tak to już jest :-D Facet dostałby zdawkowa odp "użyj szukaj" albo co bardziej uczynny podesłałby mu ze 2 liniory

To całkiem nie głupi pomysł, zarejestrowac sobie drugie "damskie" konto i jak trzeba będzie o coś spytac, to bach, z tego drugiego konta, i odpowiedzi aż sie sypią jak z rękawa Panowie, polecam !!

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Jak sie któremuś forumowiczowi spodobasz to się z nim na randke umówisz ? :razz:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Jaaaa ??

Eeeee, bede sie umawaił jak bede miał 9 lat

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli zakupu chcesz dokonywać za kilka miesięcy to rzeczywiście celuj raczej w 350D, do tego czasu oba modele powinny jeszcze bardziej zbliżyć się cenowo a nie da się ukryć że 300D ma nieco mniejsze możliwości. Ja, co prawda, wybrałem "trzysetkę" (kupowałem, kiedy na rynku pierwotnym dostępne były oba modele), ale decydującym argumentem za jej zakupem była wielkość i ergonomia puszki, które dla Ciebie nie będą mieć aż takiego znaczenia.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

350 lepiej pasuje do kobiecych dłoni, sami powiedzieliście.
    Iza, ja jednak na twoim miejscu pomyślałbym bardziej o 400d.
    Skoro zakup jeszcze nie teraz, to tym bardziej.
    Ja swoje body kupiłem za 2150 zł, a obiektyw tzw. "kitowy" to 100-150 zł.
    Więc nie odbiega to znacznie od twojej ceny maksymalnej, a za miesiąc czy dwa tym bardziej
    Body kupił mi kolega w Szwajcarii, z przesyłkami do niego i do mnie taka cena była.
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Iza
    Guest

Domyślnie

Na razie 350d z kitem znalazłam w cenie 2 000 - 2 400 (zależnie od tego, czy nowy, czy używany - nad tym się jeszcze zastanawiam), więc w ciągu kilku miesięcy powinno być jeszcze lepiej.

400d natomiast (nowy) oscyluje w granicach 2 700 - 3 000. Między 2 a 3 tys. rozpiętość jest spora, więc najpewniej na 350d się zatrzymam.

To będzie moja pierwsza lustrzanka, więc na pewno nie zauważę wielu wymienianych przez Was mankamentów. Z pewnością dopiero po pewnym czasie jej użytkowania będę mogła ocenić, czy dokonałam dobrego wyboru.

Na początek liczy się dla mnie, aby obiektyw kitowy był w miarę dobry, a aparat nie za wolny (jak to mówicie o 300d). Często cykam sekwencje i przy karcie high speed 150 przyzwyczaiłam się, że na nic nie muszę czekać. Zaawansowane makro, zabawa z portretami, a także inne tego typu rzeczy przyjdą z czasem.

(Pytanie na marginesie: Czy jeśli średnica obiektywu kitowego w 350d wynosi 58mm, to będą pasowały do niego filtry, w które zamierzałam wyposażyć swojego a610, zakładając je na tuleję o średnicy również 58mm?)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy jeśli średnica obiektywu kitowego w 350d wynosi 58mm, to będą pasowały do niego filtry, w które zamierzałam wyposażyć swojego a610, zakładając je na tuleję o średnicy również 58mm?
    Da się przykręcić. Jakość filtrów od kompaktów to inna sprawa.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

szukaj dobrze, dwa miesiace temu zalatwilem znajomej uzywana 350tke, ale z pelna roczna gwarancja za 2100. Fakt, teraz juz tylko lepiej moze byc.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

fakt faktem 300d ma bardzo wolny zapis który potrafi zirytować najtwadszego! ale poki co nie dorobiłem sie lepszego. Ja bym jednak mimo wszystko na Twoim miejscu kupił 300d - bo na allegro można go wyrwać za śmieszną cene!

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Da się przykręcić. Jakość filtrów od kompaktów to inna sprawa.
    Nie ma takiej tuleji na świecie której nie można.... przykręcić
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów