Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Info dotyczące filtrów

Mieszany widok

Domyślnie

Wywnioskowałem że do krajobrazu i architektury najlepiej zastosować Filtr polaryzacyjny czy połówkowy. Jest kilka firm Np. Hoya, Marumi, B+W, Hama
    Mam w chwili obecnej tamrona na 67mm ale w krótkim czasie chce kupić Zeissa 200 z otworem 77mm i tu mam problem czy jest jakieś inne rozwiązanie różnych średnic obiektywów?
    i którą firmę wybrać dodam że mam marumi UV i sprawdza się

Pozdrawiam
    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 L II; Canon 70-200 2.8 L ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elvis700 Zobacz posta
    Wywnioskowałem że do krajobrazu i architektury najlepiej zastosować Filtr polaryzacyjny czy połówkowy. Jest kilka firm Np. Hoya, Marumi, B+W, Hama
    i taki i taki - w zaleznosci od potrzeb.
    co do firm - unikac Hamy. reszta wedlug stanu kieszeni, choc ja bym specjalnie nie szalal. rzadac za kawalek szybki 500zl to na moje oko troche rozboj. jakkolwiek magiczna, laserowa, niewiarygodna i hiper-niezwykla by byla

Mam w chwili obecnej tamrona na 67mm ale w krótkim czasie chce kupić Zeissa 200 z otworem 77mm i tu mam problem czy jest jakieś inne rozwiązanie różnych średnic obiektywów?
    sa redukcje filtrowe.
    jesli masz na mysli Flektogona 20mm to polecam sobie go wybic z glowy. w cyfrze jest mocno taki sobie

i którą firmę wybrać dodam że mam marumi UV i sprawdza się
    jesli chodzi o filtry polowkowe to Hitech. polary - Hoya.
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów