Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon 24-105 f/4 IS czy Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP

Mieszany widok

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tylko powiem, ze jak ostatnio stawial pierwsze kroki z 24-105 w klubie to stwierdzam, ze jest stanowczo za ciemny!!!!! Wiec do kosciola jak najjaszniejsze szklo, zeby bylo ladnie ze swiatlem zastanym. Teraz chyba kupie 50 1.4 ewentualnie 85 1.8. Tylko musze sprawdzic na jakiej ogniskowej glownie robie zdjecia...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a ja naiwny myslalem, ze ludzie focacy sluby znaja sie na rzeczy i wiedza czego chca ..

gdy kosciol jest jasny - IMO spokojnie wystarczy swiatlo 4.. w ciemnych to i tak obowiazkowo lampa ale o to autor watku nie pyta .. gdybym mial kompletowac zestaw dla siebie (na sluby ktorych nie foce zawodowo a jedynie czasem jako u znajomych jako "support" wlasciwego fotografa) to wybralbym 17-40 na jednym body a na drugim cos dluzszego (np. 70-200 /4) no i dodatkowy palnik np. 430ex.. pewnie, ze f2,8 i mniejsze bylo by lepsze ale to duuuzo wiecej $$ ktora nie kazdy ma

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2 Zobacz posta
    Ja tylko powiem, ze jak ostatnio stawial pierwsze kroki z 24-105 w klubie to stwierdzam, ze jest stanowczo za ciemny!!!!!
    Ile kosciolow widzialem to tylko pare razy spotkalem w nich warunki porownywalne do klubowych... ale to przy zwiedzaniu katakumb
    F4 spokojnie wystarcza na ogromna wiekszosc kosciolow. Do tego iso1600 i odrobina umiejetnej obrobki (szumy na odbitce 20x30 naprawde sa ledwo widoczne jesli nie wyciagane z niedoswietlenia, mowa o body 20D/350D i nowsze).

Uprawnienia umieszczania postów