Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Fotografowanie architektury a wysokość

Mieszany widok

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Czy wszystko musi byc od firmy na M? Zobacz sobie np. http://www.krause-systems.com/sepro-ssl2.html Jest nawet jakieś maleństwo o masie 2,5 kg.
    [...]Czasami da radę nawet bez "wywyższania" fotografującego.
    W sumie te 2,5kg całkiem znośne... Tylko to: "Wymiary do transportu: Długość [m] - 1,40" już trochę mniej. Chyba byłby problem z przytroczeniem tego do plecaka...

A co do zdjęć z poziomu ulicy, to oczywiście nie twierdzę, że się nie da... Baaaa, sam nawet kilka poczyniłem
    Tylko czasami tak zerkam i widzę, że jak bym miał z metr wzrostu więcej, to i kadr byłby fajniejszy Szczególnie, kiedy jeżdżę czasami autobusami, to z ich okien ta Warszawa taka ładniejsza się wydaje... Spostrzegę jakiś widoczek, zapamiętam, przyjeżdżam tam z górą sprzętu, a tu okazuje się, że widoczek nijak się nie chce powtórzyć.
    Przykładowo z ulicy Filtrowej jest świetny widok na warszawskie wierzowce. Przynajmniej z tramwaju... Bo z poziomu ulicy widać ogrodzenie Próbowałem tam nawet na ten płot z aparatem włazić, ale mnie ochrona przegoniła... :-x

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    Doklejasz sobie brode, wybiegasz na ulice, krzyczysz "ALLAH AKBAR" i zaraz robi sie pusto.

Żeby tylko jeszcze parkujące samochody i ogrodzenia chciały na to zareagować...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    W sumie te 2,5kg całkiem znośne... Tylko to: "Wymiary do transportu: Długość [m] - 1,40" już trochę mniej. Chyba byłby problem z przytroczeniem tego do plecaka...

A co do zdjęć z poziomu ulicy, to oczywiście nie twierdzę, że się nie da... Baaaa, sam nawet kilka poczyniłem
    Tylko czasami tak zerkam i widzę, że jak bym miał z metr wzrostu więcej, to i kadr byłby fajniejszy Szczególnie, kiedy jeżdżę czasami autobusami, to z ich okien ta Warszawa taka ładniejsza się wydaje... Spostrzegę jakiś widoczek, zapamiętam, przyjeżdżam tam z górą sprzętu, a tu okazuje się, że widoczek nijak się nie chce powtórzyć.
    Przykładowo z ulicy Filtrowej jest świetny widok na warszawskie wierzowce. Przynajmniej z tramwaju... Bo z poziomu ulicy widać ogrodzenie Próbowałem tam nawet na ten płot z aparatem włazić, ale mnie ochrona przegoniła... :-x
    Robiłem stamtąd zdjęcia
    Ale nie miałem problemów z płotem.
    Poniżej próbka (to był test, pogoda taka sobie, coś ala smog wisiało w powietrzu) - Tamron 200-500, 500mm, F9, T1/2500, ISO400. Odległość - 1,6 km

Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 11-12-2006 o 19:41

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Robiłem stamtąd zdjęcia
    Ale nie miałem problemów z płotem.
    No tak, bo Ty wysoko mierzysz
    Ja mam niższe aspiracje
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Uprawnienia umieszczania postów