Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Rzeczywista ilość fps w 20D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Z tego co pamiętam, to w instrukcjach wszystkich aparatów AF jakie miałem, bez względu na markę, było wyrażnie napisane, że max szybkość da się uzyskać tylko przy obiektach nieruchomych lub ustawionym priorytecie migawki (jak już ktś wyżej napisał tracimy wówczas dokładność AF), ale z tego co wiem 20D nie ma chyba takiej możliwości. Czyli jest to naturalne.
    Jak rozumiem chodzi Ci o priorytet wyzwolenia migawki taki jak jedynkach (nie Tv) - czyli najpierw robię zdjęcie, a z AF-em dziej się wola nieba. Tyle że jedynki mają jeszcze predykcję nie wiem jak z tym jest w 20/30D. Nie wiem też jak u kolegi było ustawione ale w trybie AI servo ten priorytet wyzwolenia migawki jest. W kazdym razie jeśli to jakiś duży problem to chyba nie ma wyjścia tylko trzeba pójść za radą kolegi powyżej i nabyć któreś 1D... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Macie rację. Jak to się mówi - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Im dłużej użytkuję 20D tym częściej odkrywam w nim wiele niedogodności; chyba najwyższy czas rozglądnąć się za czymś z serii "1".
    Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że jedynki mają jeszcze predykcję nie wiem jak z tym jest w 20/30D.
    Też mają, choć oczywiście Canon na wszystkie strony głosi, że "algorytmy" są w 1D lepsze itp. ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Też mają, choć oczywiście Canon na wszystkie strony głosi, że "algorytmy" są w 1D lepsze itp. ;-)
    Tzn zapewne (znając canona) że te w 20/30D są gorsze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tzn zapewne (znając canona) że te w 20/30D są gorsze .
    "Znając Canona" to software jest ten sam, tylko ma linijkę w stylu: if (strcmp(body,"20D")) { usleep(100); }

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów