Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Jaki telekonwerter do 70-200/4L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To nie lepiej kupic w takim wypadku Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM

Swiatlo bedziesz mial mniej wiecej to samo ... do 200 mm roznica pomiedzy nim a 70-200/4 L bedzie niewielka (na korzysc tego drugiego)... przy 300 mm (Lka z TC oczywiscie) obydwa beda sie sprawowaly podobnie. Cenowo korzystniejszy jest 70-300 i masz do tego IS'a ktory przy 200-300 mm moze uratowac niejedno zdjecie.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

kaktus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    To nie lepiej kupic w takim wypadku Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM

Swiatlo bedziesz mial mniej wiecej to samo ... do 200 mm roznica pomiedzy nim a 70-200/4 L bedzie niewielka (na korzysc tego drugiego)... przy 300 mm (Lka z TC oczywiscie) obydwa beda sie sprawowaly podobnie. Cenowo korzystniejszy jest 70-300 i masz do tego IS'a ktory przy 200-300 mm moze uratowac niejedno zdjecie.
    I takie właśnie szkło planowałem kupić.Jednak nie kto inny jak szanowne forum przekonało mnie do tej L-ki (a naczytałem się naprawdę sporo) mimo że to 70-200 a nie 70-300mm.Różnicy w cenie właściwie nie ma,a w jakości fotek podobno jest znaczna. IS przez posiadaczy podobno bywa właściwie nieużywany.Nie miałem nigdy tele i do końca nie wiem jaki zakres będzie mi tak naprawdę przydatny.Stąd moje pytanie o zasadność stosowania konwerterów, jeśli 300mm lub 400mm okaże się jednak potrzebne.Jak widzę nie jest to takie proste a zdania jak zwykle są mocno podzielone,więc nadal jestem trochę w kropce: 70-300 IS czy 70-200L + konwerter (lub powiększenie w PS)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaktus Zobacz posta
    Jak widzę nie jest to takie proste a zdania jak zwykle są mocno podzielone,więc nadal jestem trochę w kropce: 70-300 IS czy 70-200L + konwerter (lub powiększenie w PS)
    Tak już jest i każdy ma w tym jakąś racje.
    Ja bym wybrał 70-300 IS bo ma stabilizacje a przy 300mm naprawdę warto ja mieć a poza tym jest dość przyzwoite optycznie. Natomiast 70-200L + TC1.4 to bardzo dobre szkło lepsze optycznie od 70-300IS i niczego mu nie brakuje (z wyjątkiem IS )
    30D; EF-S 18-55; EF 50 1.8, EF 24-70L, EF 300 4 IS L, Speedlite 580EX II
    Moje zdjęcia: www.fotograba.net

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez power76 Zobacz posta
    Natomiast 70-200L + TC1.4 to bardzo dobre szkło lepsze optycznie od 70-300IS i niczego mu nie brakuje (z wyjątkiem IS )
    nowy 70-200 4.0L IS jest rozwiązaniem brakującego IS
    i ja bym wziął to szkło bo przy tych pieniadzach róznica w cenie i tak niewielka w niemckim Media Markcie eLka kosztuje 1049 e a za 70-300 IS ta z zielonym paskiem(o ile o tej móisz) trzeba dac ponad 900 e (choc z irlandii do końca roku przysyłają chyba 100e spowrotem jak masz te czeki promocyjne) a czasem zamiast mm może swiatła zabraknąc bo podejść zawsze mozna sprobowac jesli sie da a jasniej juz sie nie zrobi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    nowy 70-200 4.0L IS jest rozwiązaniem brakującego IS
    i ja bym wziął to szkło bo przy tych pieniadzach róznica w cenie i tak niewielka w niemckim Media Markcie eLka kosztuje 1049 e a za 70-300 IS ta z zielonym paskiem(o ile o tej móisz) trzeba dac ponad 900 e (choc z irlandii do końca roku przysyłają chyba 100e spowrotem jak masz te czeki promocyjne) a czasem zamiast mm może swiatła zabraknąc bo podejść zawsze mozna sprobowac jesli sie da a jasniej juz sie nie zrobi
    A czy Ty nie myślisz przypadkiem o wersji DO tego 70-300 IS, bo on właśnie ma zielony pasek i to jest całkiem inna bajka niż zwykłe 70-300 IS. Bo nawet w naszym nietanim kraju w sklepie ten zwykły 70-300 IS kosztuje ok. 2500 zł czyli sporo mniej niż 900 euro.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-12-2006 o 19:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów