Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zasilanie zewnetrzne do lamp błyskowych

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Pozwolicie ze odpowiem w stylu 3w1

Wykonanie wtyczki to nie jest zaden problem, jak rozrysujesz mi schemat poprawnego podlaczenia akumulatora 6V do tych 3 wtyczek to ja zrobie Ci taka wtyczke. Podejrzewam ze jest "cos" miedzy akumulatorem a ta wtyczka, tylko co ?

Ja moglbym sobie zafundowac taki CP-E3 za jakies 420-440 zlotych bo jestem w trakcie kupowania 30D w B&H, ale czy bedzie mi to bardzo potrzebne... zastanawiam sie czy dalo by sie obejsc na imprezach bez tego wynalazku.

NIestety nie wiem czego dotyczy dyskusja na zalinkowanym watku bo cienki jestem z tego jezyka, ale skoro ktos mowi ze sie nie da to byc moze ma racje.

A tas swoja droga to moze trzeba zakombinowac inaczej, moze podlaczyc sie bezposrednio do stykow wewnatrz koszyka w lampie, ale jak przy zamknietej klapce? Gdyby polaczyc 8 akku to juz bedzie wiecej energii do ladowania kondensatora.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Wykonanie wtyczki to nie jest zaden problem, jak rozrysujesz mi schemat poprawnego podlaczenia akumulatora 6V do tych 3 wtyczek to ja zrobie Ci taka wtyczke.
    Najpierw piszesz o podłączaniu Transistor Pack, który podaje wysokie napięcie, a teraz o podłączniu akumulatora. Zdecyduj się o co Ci chodzi, bo to są 2 różne rozwiązania.
    Ze zrobieniem wtyczki jest problem przynajmniej w kwestii bezpieczeństwa przy podłączeniu wysokiego napiecia. W każdym razie domowe sposoby opisywane tutaj przy robieniu wtyczki N3 raczej nie są w tym przypadku na miejscu.

Podejrzewam ze jest "cos" miedzy akumulatorem a ta wtyczka, tylko co ?
    W Transistor Pack oczywiście przetwornica DC/DC.

ale czy bedzie mi to bardzo potrzebne... zastanawiam sie czy dalo by sie obejsc na imprezach bez tego wynalazku.
    No to dochodzimy do sedna. Na imprezy? Czy naprawdę brakuje Ci ilości błysków z 1 kompletu aku czy czasu ładowania? Weź pod uwagę także to, że jeżeli rozwiążesz problem zasilania możesz mieć następny problem z odprowadzeniem ciepła z wewnętrznej przetwornicy i/lub palnika. Bardzo łatwo w ten sposób uszkodzić lampę.

NIestety nie wiem czego dotyczy dyskusja na zalinkowanym watku bo cienki jestem z tego jezyka, ale skoro ktos mowi ze sie nie da to byc moze ma racje.
    Nikt nie mówi że się nie da, tylko:
    1. Zwracają uwagę na bezpieczeństwo, bo wartość napięcia i zgromadzony ładunek jest wystarczający, żeby zabić.
    2. Bardzo łatwo uwalić lampę albo przetwornicę.
    3. Same wartości napięć i rozkład pinów to nie wszystko.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Dzieki za jedno zdanie ktore wszystko wyjasnilo i mnie zgasilo.

"...Zdecyduj się o co Ci chodzi, bo to są 2 różne rozwiązania...."

Jesli Transistor Pack E laduje prawie bezposrednio kondensator to nie ma co kombinowac. Komplet akku jest zdecydowanie tanszy niz lampa.

P.S. Czego to sie mozna dowiedziec na forum .

Uprawnienia umieszczania postów