Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: plamki na foto przy przesłonie pow. 22

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Ja bym nie ryzykował tylko oddał aparat do serwisu. Czyściłem matrycę kilkakrotnie na Żytniej i jest O.K.
    Chciałem spróbować sam, ale zawsze jak tylko podniosłem lustro i spojrzałem na matrycę to jakoś tak zwątpiłem we własne umiejętności.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja bym nie ryzykował tylko oddał aparat do serwisu. Czyściłem matrycę kilkakrotnie na Żytniej i jest O.K.
    Chciałem spróbować sam, ale zawsze jak tylko podniosłem lustro i spojrzałem na matrycę to jakoś tak zwątpiłem we własne umiejętności.
    A ja kropelke plynu do czyszczenia optyki na sensor swaba, podnosze lustro, pare szurniec i gotowe. Za pierwszym razem stres bo co jesli mi sie migawka nagle zamknie... ale potem jak sie juz zaufania nabierze to mozna szurac i szurac . W koncu to tylko filterek przed matryca czyscimy a nie matryce .

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A ja kropelke plynu do czyszczenia optyki na sensor swaba, podnosze lustro, pare szurniec i gotowe. Za pierwszym razem stres bo co jesli mi sie migawka nagle zamknie... ale potem jak sie juz zaufania nabierze to mozna szurac i szurac . W koncu to tylko filterek przed matryca czyscimy a nie matryce .
    masz cały zestaw czy czymś innym szurasz?? podobno alk. izopropylowy też dobry8)??

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    masz cały zestaw czy czymś innym szurasz?? podobno alk. izopropylowy też dobry8)??
    Zacytowales mnie a napisalem czym szuram - plyn do czyszczenia optyki. Taki Hamy z Allegro.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zacytowales mnie a napisalem czym szuram - plyn do czyszczenia optyki. Taki Hamy z Allegro.
    czym szurasz- chodziło mi o to czy szpatułką zy może jekims innym patentem??:

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Też chętnie się dowiem - kiedyś będzie musiał nastąpić ten pierwszy raz ;-)
    5D + L

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

No przecież Vitez napisał, że sensor swabem.

Co ś na ten temat poniżej

http://www.photosol.com/swabproduct.htm

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zacytowales mnie a przeciez napisalem czym szuram: "A ja kropelke plynu do czyszczenia optyki na sensor swaba".
    W tym jednym fragmencie zdania masz wypisany caly moj zestaw do czyszczenia matrycy

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

sorry juz teraz wiem- jakies zacmienie - może z powodu narodzin synka?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zbędne gadźety te płyny i swaby. U mnie wystarcza grucha przed, potem pałeczka kosmetyczna na sucho i na końcu jeszcze raz grucha. Tylko wyczucie trzeba mieć i już. Czyściłem tak 20D ze sto razy (bo często szkła zmieniam a na lotniskach często mocno wieje), czyszczę tak bez problemu 5D (tam to jest co czyścić!) i mnie taki "zestaw" w zupełności wystarcza. Dla mnie aparat to urządzenie do robienia zdjęć a nie przedmiot kultu i dlatego nie mam oporów przed takim sposobem robienia "porządków"
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów