Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Planuje zmiany, potrzebne rady odnosnie C

Domyślnie

Pracowalem D2H na koszykówce. Doskonaly aparat. To jest najlepszy aparat do sportu na ziemi. I to wcale ne mowie z jakims tam patosem Po prostu mialem rowniez 1dMkIi i zdecydowanie focus mniej precyzyjny i jakos ta szybkosc nie taka
    D2H to spelnienie marzen.
    Nie wiem jak D2X ale jesli to ta sama puszka z inn matryca to polecam.
    A do prasy, fakt, styknie 4mln bez bolu.
    Kup lepsza rurke, takie 300/2,8 lub 400/2,8 i bedziesz jeszcze łupał tym D2H przez 2-3 lata.
    Nie napedzaj sie na Canony... spokojnie. Masz doskonaly sprzet w rekach.

phantomek
    Guest

Domyślnie

iczek, no wlasnie tak siedze i mysle. Chyba wszystko przez to ze moje 70-200 jest troszke walniete a nie zapinałem nigdy na noznej 300 2.8 lub 400 2.8.
    Tego mi brakuje mam nadzieje ze takie szkielko by zmienilo moje ostatnie zamysły
    Tylko skąd ja je wezme na przetestowanko

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

phantomek i Ty tutaj
    tak myślałem że po Maćku też tu kiedyś zaglądniesz
    witam kolegę z Nikona
    I am FX

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu brałbym 30D albo 1DmarkII. Jak dla mnie iso 1600 z 30D jest bardzo dobre (nieporównywalne z D70) a AF na piłkę jest wystarczający (przynajmniej na zawody w dzień) Na żużlu przy iso 1600 f4 i ok 1/200, ostre mam prawie wszytkie zdjęcia. 5kl/sek to też dobry wynik.
    Obawiam się, że 1D może mieć słabszą matrycę a i crop w 30D do sportu jest przyjaźniejszy. POza tym 8mln piks jest na pewno wszechstronniejsze i można sobie ciąć do woli.
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hej.
    a przy 1/200 nie masz tych żużlowców poruszonych?
    Pytam bo nie robiłem żużla jeszce, acz przy piłce staram się nie schodzić poniżej 1/400...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Pracowalem D2H na koszykówce. Doskonaly aparat. To jest najlepszy aparat do sportu na ziemi. I to wcale ne mowie z jakims tam patosem Po prostu mialem rowniez 1dMkIi i zdecydowanie focus mniej precyzyjny i jakos ta szybkosc nie taka
    To chyba miałeś jakiegoś walniętego MkII albo z plasticzanym szkłem. Co jak co ale fokus w 1-dynkach jest perfekt - pod warunkiem, że sie zapnie do niego szybkie przyzwoite szkła.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

o tak! ISO 1600 jest bardzo dobre!

swoja drogą jak byłem oglądnąć nową lustrzankę Lumix L-1 i powiedziałem sprzedawcy że ISO 1600 to ona ma do du.. to on z oburzeniem zapytał: "A kto normalny używa ISO 1600" - ja mu na to, że ja!
    trochę mu się głupio zrobiło...
    I am FX

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    o tak! ISO 1600 jest bardzo dobre!

swoja drogą jak byłem oglądnąć nową lustrzankę Lumix L-1 i powiedziałem sprzedawcy że ISO 1600 to ona ma do du.. to on z oburzeniem zapytał: "A kto normalny używa ISO 1600" - ja mu na to, że ja!
    trochę mu się głupio zrobiło...
    Używam często - bardzo się przydaje na koncertach. Nawet 3200 nie gardzę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

adamek oczywiście przy takich czasach wskazane jest chociaż lekkie panoramowanie. Niestety nasze wieczorne zawody na tak oświetlonych torach to norma. Najlepiej na początku zawodów robić zdjęcia zza bandy a potem ze środka z panoramowaniem.
    W zasadzie mnie do Canona przekonały głównie niskie szumy, ładne jpgi i tańsze dobre obiektywy. To wszystko to podstawa reporterki.
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

aha, no jak z panoramowaniem to czaje. ;]
    myslalem ze tak zamrozic da rade i zwatpilem troche.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów