Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Obiektyw w torbie bez dekielka?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Myślę, że to nie tylko kwestia "latania" przedmiotów twardych, mogących uszkodzić obiektyw. W każdej torbie (nie tylko Lowerpro) będzie kurz - co nie jest duzym problemem. Ale chwycenie niechcący palcem soczewki przy wyciąganiu / wkładaniu "do" lub "z" torby (szczególnie gdy się spieszysz) już jest powodem do spędzenia nieco czasu na czyszczeniu szkiełka.
    Oczywiście decyzja jest Twoja, ale ja np. staram się (co nie zawsze mi się udaje - zwłaszcza gdy zmieniam szkła "na tempo") nie kłaść nigdzie obiektywu bez zabezpieczenia go z przodu i z tyłu

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    Myślę, że to nie tylko kwestia "latania" przedmiotów twardych, mogących uszkodzić obiektyw. W każdej torbie (nie tylko Lowerpro) będzie kurz - co nie jest duzym problemem. Ale chwycenie niechcący palcem soczewki przy wyciąganiu / wkładaniu "do" lub "z" torby (szczególnie gdy się spieszysz) już jest powodem do spędzenia nieco czasu na czyszczeniu szkiełka.
    Oczywiście decyzja jest Twoja, ale ja np. staram się (co nie zawsze mi się udaje - zwłaszcza gdy zmieniam szkła "na tempo") nie kłaść nigdzie obiektywu bez zabezpieczenia go z przodu i z tyłu

M@riusz

Obiektyw (jeden) bedzie przenoszony w w/w torbie koncem bez dekielka zawsze w dol, tan koniec bedzie sie zawsze opieral na samym spodzie torby.

Uprawnienia umieszczania postów