Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 89

Wątek: Najmniej przydatne akcesoria foto?

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Canon Hand Strap E1 (podobie jak [Mac]). Ani razu nie uzylem. Grip - raz zalozony na 2 minuty. I maly OT: Tablet graficzny do peceta... 1.5 godziny euforii w dniu zakupu...
    5D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Canon Hand Strap E1 (podobie jak [Mac]). Ani razu nie uzylem. Grip - raz zalozony na 2 minuty.
    A ja sobie bez obu nie wyobrazam wygodnego trzymania puszki
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Kabel do telewizora
    O ile to ten z żółtą wtyczką, to też go chciałem tutaj wymienić. Nie uzyłem ani razu.
    A druga kompletnie niepotrzebna rzecz to taka śmieszna stopka, którą dostałem w komplecie z 430EX.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Przejściówka na chinch przydała mi się raz, i to w dość niecnym celu. Wpiąłem się do projektora, pokazując szerszemu gronu osób kompromitujące zdjęcie kumpla zrobione parę godzin wcześniej
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Domyślnie

Sztuczny sufit PocketBounce Lumiquest'u* - kupiłem do porównania razem z mini softboxem, no i sztuczny sufit przegrał zarówno w kategorii power, jak i quality. Aktualnie testuję Omnibounce :-D .

EDIT: * - jak ktoś z Poznania widzi zastosowanie - oddam do rąk własnych za darmo, 1x na lampie, nie wiem tylko, czy mam jeszcze rzepy.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 17-11-2006 o 11:23

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

najbardziej nieprzydatne - kabel USB,jakieś książki o foto w stylu 'all in one", karta CF jakaś śmiesznie mała którą dostałem z aparatem

najbardziej przydatne - plecak orion trekker, stoffen omnibounce, czytnik cf, wyzwalacz radiowy.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Kabel do telewizora
    Ha, a mi się "kabel do telewizora" dośc niespodziewanie przydał do podłączenia gitarowego multiefektu (2x jack mono -> przejściówki jack->chinch -> kabel -> jack stereo) do komputera :-D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

U mnie zdecydowanie najbadziej bez sensu okazała się składana osłona gumowa w rozmiarze 58mm, kupiłem bez zastanowienia, a do KIT-a to ona się "średnio" nadaje.

A poza tym filtry:
    1. Ruski filtr zmiękczający - nie za bardzo widze efekty działania
    2. Filtr zielony do b&w - kupiłem bo mi brakował do kompletu, jeszcze go nie użyłem i nie wiem czy kiedykolwiek użyje.
    3. 80A - efekty daje ładne, ale rzadko kiedy sztuczne światło jest na tyle mocne żeby można go użyć.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 17-11-2006 o 11:06
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Musi być to coś co się samemu miało? Bo moim zdaniem te cudowne daszki nad LCD do lustrzanki są najbardziej paściastym gadżetem.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Musi być to coś co się samemu miało? Bo moim zdaniem te cudowne daszki nad LCD do lustrzanki są najbardziej paściastym gadżetem.
    A tak, zapomniałem o folii ochronnej na wyświetlacz. Po roku użytkowania tak sprszywiała że zdjęcia na LCD wyglądały gorzej niż źle. Zdjąłem i nastepnej zakładać nie zamierzam.

A kabelek do telewizora 2 czy 3 razy użyłem. W sumie do podglądu zdjęć to lepsze rozwiązanie niż ciemne LCD mojego notebooka.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów