Ja tam poczekam, aż fotki znajdą się tutaj. Rejestrować mi się nie chce ;-)
Ja tam poczekam, aż fotki znajdą się tutaj. Rejestrować mi się nie chce ;-)
O jakie cfaniaki... pewnie 'ktos' im podsunal to co wyzej napisalem, ze sa opublikowane i niezabezpieczone przed obejrzeniem. Wczoraj obejrzalem bezproblemowo bez rejestracji.
Zreszta rejestracja to tez wlasciwie zadne zabezpieczenie...
No to powiedz jak ci sie podobaja, bo sie jeszcze nie wypowiedizales...![]()
Dosc dawno mnie tu niebylo, wiec postanowilem zrobic wejscie smoka :P zobaczymy jak wyjdzie. Sesja odbyla sie w sobote 13.01.Sesja byla na zlecenie, mialy byc to fotki dal tych dwojga.
Prosze o konstruktywna krytyke. Wole uslyszec szczere slowa, bo przynajmniej sie czegos nauczye na nastepny raz.
Jesli ktos chce zobaczyc jakei zdjecia robilem 2 miesiace temu to prosze cofnac sie na poprzednia stron
Studio Jarka
Wizaż: Robal
Modele: Kasia i Łukasz
1)
2)
3)
4)Tutaj byl pomysl z lustrem, ale niestety samo lustro slabo widac.
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
No zdjecia fajne - tutaj kilka uwag:
zdjecie 1 - obciety kawalek buta,
2 - obciety lokiec,
3 - amputacja palcow u reki
no i jeszcze zdjecie 10 - moznaby obnizyc kadr i ujac tez nogi modelki
Reszta calkiem fajna - ale to moje zdanie
Oby tylko bylo wiecej dobrych zdjec, czego sobie i wszystkim zycze![]()
no postep widac ogromny, ale tak jak mowi kchmielu sa male niedociagnieciana 1, 10, 11 widac syfy na matrycy a takie cos jest nie do przyjecia na takich zdjeciach. 1, 7, 8, 12 i 13 podobaja sie najbardziej
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
OK po kolei (postaram się napisać to co mi się NIE podoba):
1)
– nie podoba mi się zestawienie stroju modelki i modela, on wygląda „modnie” a ona jak wyciągnięta z lat 80’, po prostu ani nie są skontrastowani ani dobrani;
- model wypiął brzuch a właściwie się zgarbił, wygląda to nienaturalnie, dodatkowo minę ma chłopak średnią
- rozbłysk na tle po lewej stronie dość mocno kłuje w oczy
- modelka ma zabłocone obcasy w kozaczkach (sic!)
- prawa noga modelki wydaje się być grubsza czy też niekształtna w porównaniu do lewej, przez złe jej ustawienie
2)
- brudne tło na podłodze, dość mocno psuje odbiór zdjęcia
- lewa noga modelki zlewa się i krzyżuje z prawą ręką modela, wyszedł przez to dziwny układ
- podobnie lewy łokieć modela dość drastycznie i nienaturalnie jest obcięty butem modelki
- zdjęcie ogólnie robi wrażenie mało kontrastowego i płaskiego (dość mocno przeszkadza tło które jest poniszczone miejscami i nie jest jednolicie czarne)
- na zdjęciu jak dla mnie jest za dużo światła, i jest nie tam gdzie bym je widział
- ogólnie skóra modelki ma dziwny odcień; nie wiem czy balans bieli zaszalał ale coś mi nie pasuje
3)
- znów czepię się tła; rysy widać odblask światła na zgięciu
- nie podoba mi się pustka po prawej stronie ( i właśnie tam widać nieładne tło)
- biżuteria modela jak dla mnie na nie
- noga modelki wygląda jak spuszczona na nitce z sufitu; brakuje mi tu drugiej nogi lub jakiegoś jej kawałka
- nie wiem jaki klimat tu chciałeś osiągnąć ale te buty kompletnie mi tu nie pasują ( brak ostrego obcasa)
4)
- oii! a co tam w tle za rurki widać
- asystent trzymający lustro też się niepotrzebnie wcina
- paprochy i włosy na kapeluszu modelki powodują, że zdjęcie robi się nieestetyczne
- model wygląda nienaturalnie z powodu zbyt mocnego i nie rozproszonego światła
- ogólnie kompozycyjny chaos jest na zdjęciu
- najgorsza fota z zestawu
5)
- nie lubię koślawych kadrów na siłę, a tu ma wrażenie że chciałeś coś zakombinować by zdjęcie było „inne” i przedobrzyłeś
- pomysł ciekawy, pozycja modeli OK. ale czemu aż tak przymknąłeś szkło (f11) „troszkę” pokazało się „piegów” na białym tle
- przeszkadza trochę nie konsekwentne oświetlenie modelki, kapelusz spowodował cień na jej prawym oku który robi wrażenie przypadkowego
- troszkę mi przeszkadza odbłysk na pasku modela i wystająca biała podszewka w kieszeni jego spodni ( ale to szczegóły do załatwienia w minutę)
6)
- gdyby zostawić tylko twarz było by zupełnie OK., fajne światełko, tło nie jest super czarne ale do przyjęcia
- nie pasuje mi kompletnie ta sukienka :/ tak naprawdę ten jej kołnierz dziwnie owija szyję skracając ją
- pasek też wyszedł strasznie nisko przez co spłaszczyła się i zniekształciła pupa modelki co potęgują jeszcze fałdy grubego materiału sukienki
7)
- jak dla mnie za dużo lewej strony wiejącej pustką
- nie podoba mi się że nie widać prawego oka modelki, wygląda to jak ciemny oczodół bez oka
- pozycja modelki nie jest też zbyt szczęśliwa bo wygląda jak by była garbata
8 )
- hehe ciekawe, skojarzyło mi się z latami 80-tymi, taka pani z dynastii czy innej mody na sukces
- dwie uwagi, łańcuszek na szyi ( albo zdjąć albo ułożyć tak żeby nie sprawiał wrażenia przypadkowości) druga sprawa to niestety ale widać koniec lustra i kawałek ręki ( albo cała ręka albo wcale, w tym przypadku oczywiście)
9)
- pierwsza sprawa, znów odbłysk na tle
- znów też nie pasuje mi strój modelki jest za ciężki przy takiej ilości gołej skóry obojga
może i był by dobry gdyby siedziała na łóżku z kubkiem gorącej kawy patrząc na zimny świat za oknem ale tu nie pasuje, jakoś się gryzie
- trzy dłonie blisko siebie dziwnie wyglądają
- pasek modelki i łańcuszek modela przeszkadzają, psują harmonię i łagodne płynne kształty ciała
- kadr ogólnie zbyt wysoki, ogólnie na nie
10)
- oii! modelka ma fatalną minę co w mojej ocenie kompletnie dyskwalifikuje tę fotę
- żółty but wyzierający z ciemnego otoczenia też nie pomaga
modelka wygląda bardzo nienaturalnie w tej pozycji
- ogólnie nie wiem co tu chciałeś pokazać
11)
- miło, wesoło... ale niestety nieostro a szkoda
12)
- trochę razi zaglądanie pod pachę modelce i łokieć celujący prosto w oko ale jako jęcie do ramki na burko jest OK.
- ja doświetlił bym tez trochę prawą stronę twarzy modela by cienie nie były tak głębokie
13)
- znów to samo co na 5) ten cień na jej oku
- model jest też trochę „zdziwiony” a to jakoś nie gra z pokazaną sytuacją
- nie podoba mi się tez brak jednolitości tła ( nierównomierne oświetlenie)
- trochę za dużo prawej a zbyt mało lewej strony
OK. starczy już tych uwag. Ogólnie powiem, że widać jakąś chęć zrobienia ciekawych fotek, są pomysły są modele więc wszystko jest co najważniejsze. teraz tylko więcej zdjęć i będą na pewno super wyniki.
Wow ale mi referat wyszedl![]()
podpis...
Hehe dzieki mistrzu. Poweim ci, pewnych rzeczy tak jak tla niedalem rady niestety poprawic, bo juz jest mocno wyeksploatowane, ale takie sprawy jak podszewka w kieszeni spodni, tego niezauwazylem![]()
Jeszcze raz. Sprobuje jakos to wszystko popooprawiac w maire mozliwosci a na nastepny raz unikac bledow. Wiec jeszcze raz dziekwoac![]()
dorzucam ostatnia fotke z tej serii: