Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: 100 000 cykli migawki w 30D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Masowa produkcja. Odpady się trafiają. Współczuję.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Skallarus
    Guest

Domyślnie

aaa- ja mam juz z 80 000 zdjęć prz3ebiegu na swoim 350D (fotoreporter) i jeszcze do stycznia ważną gwarncję. czy jak mi padnie migawka w Canonie to w ramach gwarancji mi wymienią za free?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skallarus Zobacz posta
    czy jak mi padnie migawka w Canonie to w ramach gwarancji mi wymienią za free?
    to ciekawe, ale skoro gwarantują 100 000 mignięć to jak wytrzyma mniej to powinni wymienić

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    to ciekawe, ale skoro gwarantują 100 000 mignięć to jak wytrzyma mniej to powinni wymienić
    Problem chyba w tym, że w 350-tce nie gwarantowali 100 tyś . Ale pewnie wymienią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

M_Kuron, Ernest Pierwszy.... Cholerka, panowie, zaczynam się martwić czy przypadkiem 30tki wogóle nie mają jakiejś wadliwej migawki. Moja padła po 7tys zdjeć :-( Własnie robią ją na Żytniej.
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Początki nałogu

Domyślnie

tak to jest jak sie kupuje na alledrogo...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    ...i zaloze sie ze na pare mln wyprodukowanych puszek nie bedzie drugiej ktora rozleciala sie tak szybko. Masz pecha.
    Sprawa się już wyjaśniła, to nie była wina migawki tylko jakiś paproch na stykach lustra i po czyszczeniu wszystko działa jak nowe.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    tak to jest jak sie kupuje na alledrogo...
    Tak to jest jak się ma pecha. Allegro bym z tym nie łączył.
    Kapitan Wagner

fotorep_ublika
    Guest

Domyślnie

Witam
    A ja mam pewną sugestię. Jeżeli kupujemy model 30d na który Canon daje gwarancję 100 tys zdjęć (podaje to na oficjalnej stronie) a aparat pada załóżmy po 16 tys (tak jak w przypadku Maćka Kuronia) jest to maksymalna żenada. Ja osobiście kupiłem 30d właśnie z tego względu że wytrzyma te 100 tys cykli. I w tym momencie na moje rozumowanie taki aparat powinni nam wymienić na inny model. Jezeli wchodzi w grę tylko serwisowanie na Żytniej trzeba ich postraszyć rzecznikiem praw konsumenta. Większość z nas wie z własnego lub znajomych doswiadczenia, ze druga migwaka - wlożona w serwisie wytrzyma nie 100 tys tylko już niestety o połowę mniej. Dlatego dziwie się ze uzytkownicy felernych modeli nie postanowili krzyczeć o nowe body.

pozdr
    fotorep_ublika

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotorep_ublika Zobacz posta
    ...Większość z nas wie z własnego lub znajomych doswiadczenia, ze druga migwaka - wlożona w serwisie wytrzyma nie 100 tys tylko już niestety o połowę mniej. Dlatego dziwie się ze uzytkownicy felernych modeli nie postanowili krzyczeć o nowe body.

pozdr
    fotorep_ublika
    Ale dlaczego wymieniona migawka ma wytrzymać mniej ? Przecież to jest taka sama jak ta która jest montowana w fabryce. A może wytrzyma więcej ?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów