Jeżeli są chętni na zakup towaru , powyżej ceny sklepowej , to ich sprawa . Może są niezorientowani , nie wiedzą jak i gdzie szukać lub też ulegli powszechnym opiniom że na allegro najtaniej .
Jest wolny rynek i każdy może sprzedawać wszystko za tyle ile chce ( oczywiście za wyjatkiem niektórych towarów objętych akcyza ) , jeżeli oczywiście znajdzie nabywcę i nie widzę w tym nic złego![]()
Zgadza się: każda rzecz warta jest tyle ile chce za nią dać nabywca.. a że niektórzy przy zakupach kierują się emocjami...
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Zaryzykowałbym stwierdzenie że allegro ma zbawienny wpływ na wszelkie podmioty i osoby handlujace w inny sposób. Myślę że okres kiedy na allegro wszystko było dużo tańsze niż gdziekolwiek indziej mamy już za sobą, prawie nikt nie pójdzie do sklepu jeśli to samo kupi na allegro z połowę ceny, więc można teraz zaobserwowaćswoisty kontratak sklepów internetowych, handlarzy giełdowych ale i zwykłych sklepów, takich z siedzibą w lokalu przy ruchliwej ulicy, na parterze, z dużą ładną witryną. We Wrocławiu przy Dubois jest sklep deelera Canona, M&J, gdzie sporo drobnych akcesoriów (wężyki, materiały do drukarek itp) kosztuje mniej niż u niektórych sprzedawców z allegro. Ot, wolny rynek zadziałał jak należy![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zaciekawiła mnie pewna aukcja
http://www.allegro.pl/item138152636_..._od_zera_.html
Lanie wody to człowiek w szkole miał opanowane perfekcyjnie :
np. ''W aparacie wgrane jest najnowsze oprogramowanie, poszerzające jego funkcje i możliwości. Z taką wersją oprogramowania aparat przewyższa możliwościami nawet model Canon 350d !!!''
Ps.Gdzie za 499Euro można kupić taki rarytas jak Sigma 70-300 APO![]()
Zależy jak na to spojrzysz - bo bez problemu można znaleźć możliwosci w ktorych przewyższa, np.:
- MLU, bo można wybierać czas jaki ma upłynąć od podniesienia lustra do otwarcia migawki,
- RAW + JPG, bo można wybrać wielkość JPG,
- ISO można wybrać H (3200).
I oczywiście ergonomia, tu oczywiście niezależnie od softu przewyższa ;-)
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 08-11-2006 o 10:33
Tu masz hit za prawie 8 kołaTylko 4000 fotek, a wygląda jakby zrobił 140000 fotek
http://www.allegro.pl/item137222287_...0x_tanio_.html
moze mozna nawet wybrac aby polowa lustra sie podniosla, a druga zostala na miejscu... nie lubie takich Allegrowiczow.. a najgorsze, gdy kupi to ktos, bo sie tym zasugeruje.. i oczywiscie
"Zestaw używany bardzo krótko (kilka miesięcy) przez profesjonalnego fotografa do robienia zdjęc studyjnych"
gdyby tak policzyc wszystkie takie sztuki, okaze sie ze mamy wiecej fotografow studyjnych niz obywateli...
ah.. :-(
40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!
... a ja sobie wgram do mojej d10 softa od mkII i bede mial mkIIalbo nie... wgram sobie jeszcze soft od 1Ds i od najwyzszego nikona... i bede mial w menu opcje wyboru czym chce pstrykac... szkoda tylko, ze poczciwy zenek nie mial softu bo tez bym sobie wgral...
a tak po prawdzie upgrade softu fucktycznie poszerza mozliwosci 300 no ale az tak bardzo to chyba sama zmiana softu nie sprawia, ze 300 jest lepsza od 350 bo jaki bylby sens produkcji 350... osobiscie obu tych modeli nie znam wiec glebiej nie wnikam...
pzdr,
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
a to za 8k mnie dobilo.. jak ktos to kupi, chyba pofatyguje sie osobiscie zlozyc mu gratulacje.. :wink:
40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!