Pokaż wyniki od 1 do 10 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Co o tym sądzicie?
    W 1999 roku w czipie przeczytałem o windows 2000. Od tego momentu na kompie mam tylko legalny soft, nawet wrar, antivir, firewall
    Od niedawna bardzo mi się podoba praktyka producentów laptoków: za darmo dają XP Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W 1999 roku w czipie przeczytałem o windows 2000. Od tego momentu na kompie mam tylko legalny soft, nawet wrar, antivir, firewall
    No proszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    No proszę
    Łatwo nie jest, trzeba szukać freeware'ów a z tym schodzi.
    Poza tym trzeba polować na promocje: lifetime registration na firewall lub licencja za darmoszkę od programisty z Łodzi (był w szoku, że jako jeden z niewielu zapłaciłem mu za soft (shareware))

MadMax
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Od niedawna bardzo mi się podoba praktyka producentów laptoków: za darmo dają XP Pro.
    Aż dziwię sie jak możesz uwierzyć w to że dostajesz go za free...ja prowadzę sklep komputerowy i wiem jedno Microsoft nie rozdaje oprogramowania. Prawo mówi jedno musisz mieć dowód zakupu a na nim musisz mieć informację że zakupiłeś oprogramowanie. Co prawda co raz częściej zdarza się że system jest preinstalowany i nie ma nośnika z systemem tylko płyta recovery lub w najgorszym wypadku sam musisz ją wykonać po instalcji systemu ale to nie znaczy że coś dostałeś od producenta...po prostu płacisz za to w cenie notka sorki ale tak jest koniec i basta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MadMax Zobacz posta
    po prostu płacisz za to w cenie notka sorki ale tak jest koniec i basta
    Dlatego "za darmo" skrzywiłem ;-)

MadMax
    Guest

Domyślnie

Generalnie myślę że większość z nas stać na zakup windy/335pln/ ja nie miałem wyboru...a z rozmów z klientami/policjantami/ dowiedziłem się jednej ważnej rzeczy a mianowicie tego że w wypadku nakazu przeszukania jest wpisana informacja czego panowie szukają...jesli jest to sprawdzenie legalności systemu to wystarczy okazanie licencji naklejonej na kompa, faktury i nośnika i generalnie mogą sobie resztę darowac, no chyba że będą mieli następny nakaz w kieszeni

Uprawnienia umieszczania postów